Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Nyulak háborúja - Rágcsálóevolúció a Star Wars világban húsvét kapcsán

2013.03.31. 06:41 :: Rondár

tumblr_ls2087kjC31qd21hmo1_500.jpg

„Nyulak! Nyulak mindenütt!” – üvölthetett volna fel Rayman jogosan, mikor a rabbidek elözönlötték Álommezsgye világát. De mi lenne akkor, ha egy jóval ismertebb univerzumba, a Star Wars galaxisába törtek volna be? A volna ebben az esetben rossz szó. Mert már régóta ott vannak.

 

Valljuk be őszintén, Lucasék elég sok elmebeteg ötlettel rukkoltak már elő, de nyulakat megtenni a galaxis aktív lakóinak enyhén szólva is… a legzseniálisabb ötlet, melyet valaha ember kitalált. A nyulakban ugyanis sok lehetőség van. Lucasék nem először játszanak el a nyuszikkal, hiszen a Sam and Max című Lucas Arts-os kalandjáték-sorozat Maxe is ezt a fajt gazdagította, majd később a Dark Forces II-ben is felbukkant, titkos NPC-ként. Később azonban kiderült, hogy több olyan faj is rohangál az SW univerzumban, melyek nyulakból fejlődtek ki értelmes lénnyé. Nem lennénk meglepve, ha hirtelen Tapsi Hapsi is visszaköszönne valahonnét.

polaris500x170.jpg

 Húsvét alkalmából egy rövid összefoglalóval készültünk, melyben megemlítjük a galaxis nyúlpolgárait.

Chickatili: a Berea bolygó lakói, akikről igencsak keveset tudni. A bolygót egy rókaszerű fajjal osztják meg.

 

250px-Durni.png

Durni: nem intelligens teremtmények, akik a Corellián élnek. Kedvelt háziállatok. Mivel barlangban élnek, a szemüknek nem sok hasznát veszik, így nem meglepő, hogy nem rendelkeznek látószervekkel.

250px-Gerbalen.jpg 

Gerb: a Yavin 13-on élő Gerb népség intelligens, de primitív. Életük nagy részét a föld alatt töltik. A sivatagi életmódhoz remekül alkalmazkodtak. Apróbb ugrásokkal közlekednek. Békében élnek a slith fajjal, és valamennyire képesek is beszélni a kígyónép sziszegő nyelvüket. Immúnisak a slithek mérgére.

 200px-H00jib.jpg

Hoojib: a hoojibok értelmes, telepátián keresztül kommunikáló népség, akik az Abra bolygón élnek. Energiával táplálkoznak, éppen ezért nem túl hálás társaság. Elég érdekes elképzelni, ahogy a feltöltött mobilunkból leszívják az energiát, miközben mi éppen segélyhívást akarunk leadni.

150px-Lepi2.jpg

Lepi: a lepik abszolút szociálisak, és nagyon durván szaporák. Egy anya egy tucatnyi újoncságnak tud életet adni. Magukra a lepus carnivorus nevű megnevezést szeretik használni. Tíz éves korukra már nemzőképesek. Büszke népség. Kifejezetten gyűlölik, ha fajukat és családjukat éri szitokszó. Saját nyelvük van ugyan, de a basic térhódítása miatt háttérbe szorult. Nem zárkóznak el a galaxis elől. Többen közülük csempészek és kereskedők. Csak keresztneveket használnak.

250px-Kushiban_UAA.jpg 

Kushiban: a kushibah bolygó lakói. Szintén csak keresztneveket használnak. Ahogy a megjelenésük, úgy a társadalmi berendezkedésük is békés. A kushibanokat aranyos megjelenésük és kedves viselkedésük miatt gyakran kezelik háziállatként, pedig ők értelmes teremtmények. A szőrük színe változhat a hangulatukhoz mérten. Legnyugodtabb állapotban fehér szőrük van. A legnagyobb méretű kushibanok irányítják a Kushibah bolygót.

star wars1könyvek a bookeren.jpg

A Star Wars világ elég gyakran vett példát létező állatfajokról, mikor behozta őket a saját világába. A nyulak mellett találhatunk szárnytalan denevérképű lényeket a chandra-fanok képében, légyképű gandokat, macis ewokokat stb. Ki tudja, legközelebb talán felbukkannak majd verébfejű és haltestű teremtmények is.           

5 komment · 1 trackback

Címkék: ajánló sorozat star wars humor

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr195182371

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Húsvéti varieté 2013.03.31. 17:00:13

A húsvét / easter eredetileg Ishtar, vagyis az asszír és babilóniai termékenység és szex istennőjének ünnepe volt. A szimbólumai - mint a tojás és a nyúl - akkor és most is a termékenység és a szex szimbólumai. A tojásnak és a nyúlnak a feltámadás míto...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kutyaaszarpor_a_szembe (törölt) 2013.04.01. 13:09:19

"A bolygót egy rókaszerű fajjal osztják meg."

és a róka megyeszi a nyulat gondolom, de a nyúl mit eszik?? levegőtt? jaaa nem , de akkor csak van még más faj is a bolygón. Nemmedebárrr?????

gratulálok,biológia 6.-ik osztály 1-es

Arcprotorp 2013.04.02. 16:30:57

@kutyaaszarpor_a_szembe: Ezt a kritikát ugye te sem gondoltad komolyan? :D Kicsit elmélkedj a mondaton...

kutyaaszarpor_a_szembe (törölt) 2013.04.02. 18:20:24

@Arcprotorp: milyen kritikát te einsein?? ez a mondta hogy "A bolygót egy rókaszerű fajjal osztják meg." HELYTELEN, mit kell ezen elmélkedni vagy mi....?????

Rondár 2013.04.02. 19:17:46

@kutyaaszarpor_a_szembe: nincs is utalás rá, hogy ne lenne helytelen. De az ilyenekkel tessék Lucas bácsit zaklatni. Nem ez az egyetlen logikátlanság az SW univerzumban.

Arcprotorp 2013.04.05. 10:47:32

@kutyaaszarpor_a_szembe: az hogy megosztja valaki valakivel a bolygót, nem csak azt jelenti hogy ketten vannak ott azt jónapot. Lehet hogy az a két uralkodó faj, a többi meg úgy teng-leng zsákmányként...no de nem fogok többet okoskodni
süti beállítások módosítása