Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Sci-fi videóklipek - második rész

2013.04.29. 11:50 :: chanij

storm- Muse Absolution.jpg

 

A sci-fi műfaja már sok zenészt megihletett. Készültek ilyen témájú lemezborítók, dalok és nem utolsó sorban videóklipek is, amelyek közül egy-kettő profi kisfilmnek is beillene. Korábban már írtunk az elektronikusabb zenei vonal sci-fis klipjeiről. Most viszont következzen a rockzene.

 

foldfeny500.jpg

1. Muse - Plug In Baby
A Muse zenekar a Sing For Absolution című dalához készült híres űrhajós klipje már bekerült egy ilyen sci-fi válogatásba. Azonban a banda nem akkor kezdett el ezzel a témával foglalkozni. Legelső albumuktól fogva előkerülnek az űrtémák és a futurisztikus videóklipek. A Plug In Baby című slágerükhöz tartozó videóban például cyborg gépnőkből kígyóznak a vezetékek mindenfelé. Lehet, hogy a zenekar tagjai is félig gépek?

 


2. Linkin Park - Leave Out All The Rest
A Linkin Park zenekar már az első átütő slágerük, az In The End klipjében is mitikus lényeket és apokaliptikus tájakat vonultatott fel. Később aztán jött a robotos vonal, legutóbb pedig az igazi, űrhajós, űrutazós téma a Leave Out All The Rest videójában. A kisfilm több helyen is a Napfény című filmre emlékeztet, például az űrhajón élő legénység - akik természetesen a zenekar tagjai - mindennapjainak bemutatásában, vagy a Nap megfigyelésére alkalmas panoráma-helyiség ábrázolásában.

 


3. Placebo - Slave to The Wage
A Placebo klipjét a zenekar saját bevallása szerint a Gattaca című film inspirálta - és ha megnézzük, ebben nem is fogunk kételkedni. A makulátlan környezetben monoton munkát végző emberek egész életükben cél nélkül robotolnak. Erre utal a szövegben elhangzó angol kifejezés is: "It's a race for rats to die". Ám főhősnőnk kitör, és a széteső világból egy űrhajóra menekül. Sikerül a rendszerből való elszakadás - de hova tovább?

 

 

abarat2.jpg


4. Tv On The Radio - Will Do
A méltatlanul kevéssé híres Tv On The Radio zenekar is nyúl néha sci-fi témákhoz. A Will Do videójában az énekes egy szupermodern virtuális szemüveget visel, amelyen keresztül élethűen visszatekinthet azokra a pillanatokra, amelyeket kedvesével együtt töltött el. Ez a vízió manapság már nem is áll messze a technikai lehetőségektől.

 


5. Aerosmith - Hole in My Soul
Az Aerosmith öreg motorosnak számít listánkban az előző zenekarokhoz képest. Nekik is készült virtuális valóságban élő fiúról klipjük az Amazing című dalhoz. A Hole in My Soulban egy másik, a valóságtól elszakadni kívánó srác történetét ismerjük meg. Ő a hollywoodi filmekből ismert igazi lúzer, akinek esélye sincs a gimi szexi lányainál. Persze az érte epekedő, visszafogott lányt észre sem veszi. Ezért neki áll lányokat klónozni magának - újságkivágásokból... Ennek megfelelően papíragyú barátnőket kreál, akik persze ott is hagyják. De nem kell aggódni, a happy end garantált.

 

Szólj hozzá!

Címkék: zene film sci-fi klónozás űrutazás cyborg

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr375252313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása