Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Trón-metál és egyéb zúzdalékok Martin módra

2013.06.24. 14:36 :: Gavarra

Game-Of-Thrones-music1.jpg

Mit tehet az ember, ha az egyik kedvenc sorozatának folytatására egy teljes évet várnia kell? S netalántán már a könyveket is kívülről fújja (bár a terjedelmet nézve ez igencsak szép művelet lenne). Ma sokaknak a megszokott TV képernyő/monitor előtt ülés kimarad, hisz nincs mi igazán odakötné őket. Nem tudjuk mi történik Deresben, hogy meg lesz-e kellő mértékben bosszulva a Vörös Nász és sorolhatnánk. Habár a választ mi sem ismerjük - vagy csak nem akarjuk lelőni a spoilereket- a keletkezett kis űrt 10 zenével szeretnénk pótolni, amik felidézik nekünk Westeros földjeit. 

snerg500x160.jpg

1. Irish Moutarde: The Bear And The Maiden Fair

Ez a kelta punk együttes visszavisz minket egyenesen Westeros erkölcstelen kuplerájaiba, ahol sörtől megrészegült öblös férfihangok énekelik a “The bear and the maiden fair” című nótát, amellyel mi először a Királyok csatájában találkozhattunk. 

 

 

2. HBO vs Kanye West & Jay-Z: Watch The Game Of Thrones

Nyugalom emberek, Kanye West és Jay-Z valójában nem tör Weserosi babérokra,  csupán egy korábbi, 2011-es albumuk – Watch the throne - újragondolásáról van szó. Ez a francia lemezlovasnak, Johan Wendel, Sean Bean és Kanye West álomtriójának köszönhető. Az eredmény pedig ütős!

 

 

3. The Sword: To take the black

A The Sword együttes zenéje, valami olyasmi, amit talán még George R.R. Martin is hallgathatott volna 1983-ban, mikot az Armageddon Rag-et írta. Talán a The sword inspirálta a Trónok harcát, és nem fordítva? Na, várjunk egy kicsit. Az együttes csak 2003-ban alakult, és a második albumuk a “Föld istenei” 2008-as megjelenésű. A korongról két zene a sorozatba is bekerült, és számtalan másik pedig az új Conan filmben is megtalálható.  Talán nem véletlenül…

 

 

4. Paddy’s Allstars: North, North-West Of The Wall

Kelta folk-punk egy határozottan olyan műfaj, ami kiválóan ötvözi a kirobbanó metál erőt a nép balladákkal. Nem titok, hogy Martint is hasonló zenék inspirálják az írásra, amiket így hallgatva teljesen meg is tudunk érteni.  Csak úgy mint az Irish Moutarde ők is tuti áálandó fellépők lennének egy Trónok harcára épülő étterem- és pub láncban.

 

 

5. Karliene: Game Of Thrones 

Karliene Reynolds kelta folk stílusát már több fantázia világban játszódó történet megihlette pl.: A hobbit, Egyszervolt, hol nem volt című sorozat, és persze nem más, mint a Trónok harca is. 

 

foldfeny500.jpg

6.  Lewis Fitzjohn and Hawthorn: The Rains Of Castamere

A baljós Castemere-i esők, mely sokunk kedvenc karaktereinek a végét jelenti, most egy egészen kellemes feldolgozásban hallható Hawthorn és Lewis Fitzjon együttműködésének köszönhetően. 

 

 

7. Blind Guardian: A Voice In The Dark

Ne zavarjon meg senkit az azték zenei videó, ez a történelmi power metal akárcsak egy hatalmas armageddon vészjósló időket hordoz magában. A német banda, a Blind Guardian  olyan meggyőzően foglalja magába Bran látomásait a háromszemű varjak “Repülj, vagy meghalsz!” tanácsairól, hogy szinte mi is vele együtt zuhanunk le a mélybe.

 

 

8. Hammerfall: Take the black

A youtube-on keresgélve furcsamód azt tapasztalhatjuk hogy a Varjakhoz, az Éjjeli Őrséghez legtöbbször a metál műfajt kapcsolják a rajongók. Szerintünk ezek közül is kiemelkedik a svéd Hammerfall együttes:

 

 

9. John Anealio: George RR Martin is Not Your Bitch

Nem bizony...

 

10. Geek And Sundry: Write Like The Wind

Úgy gondolom, hogy ez a videó önmagáért beszél: (nem mellesleg, zseniális!)

 

Aki esetleg a betűk által szeretne Westeros földjén lavírozni ajánljuk az angol nyelvű Trónok Harca köteteinket:

trónok angol 2.jpg

Ha pedig valaki a filmzenék világában merülne el jobban ajánljuk Steven Tyler Rock'n Roll memoárját:

kep725482nagy.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: game of thrones trónok harca

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr235298662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása