Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Lehet, hogy mind marslakók vagyunk?

2013.08.29. 14:42 :: chanij

martian_1.jpg

 

Egyszer kideríti majd az emberiség, hogyan alakult ki az élet a Földön, de addig még ezer és ezer elmélet fog felbukkanni és bedőlni. Gyakoriak azok az elképzelések, amelyek valamilyen idegen hatást feltételeznek, az egészen légből kapottaktól a teljesen tudományosokig. A legújabb Mars-kutatások rengeteg újdonsággal szolgálnak - még az is elképzelhető, hogy bizonyos élethez elengedhetetlen anyagok a Marsról származnak.

 

mars gbolt500x160.jpg

mars.jpg

Steven Brenner elmélete szerint a Mars-eredetű élet egy aszteroidán érkezett a Földre. A molibdén vegyület oxidálódott formája, amely szükségszerű lehet az élet keletkezéséhez már régóta megtalálható a Mars felszínén, a Földön viszont nem. Ráadásul abban az időben, amikor bolygónk felszíne éledezni kezdett, még elég kevés volt errefelé az oxigén, ezért gondolja a biokémikus úgy, hogy ez a vegyület nem alakulhatott ki bolygónkon, ezért valószínűbb, hogy a Marsról származik. Ugyanez a helyzet a bórral, amely a szárazságot kedveli, a Földön pedig ez is hiánycikknek számított régen. Lehet, hogy a földi élet már a Marson éledezett három milliárd évvel ezelőtt?

forrás: space.com

2 komment

Címkék: tudomány világűr bolygó

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr345483427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

paráznabillegető 2013.08.29. 17:01:43

hát, sok az ufó, az biztos.

Kivancsi 2013.08.29. 17:27:55

mi itt a földön csak egy marsi fertőzések vagyunk akik elősködnek a gazdatesten :)
süti beállítások módosítása