Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Humorobot - Hat robot, aki mosolyt csal az arcunkra

2013.09.26. 13:47 :: Rondár

apple iphone android joke.jpg

A robotok emberként való ábrázolása nem újdonság a sci-fi filmekben. Viszont gyakori a robot, mint humorforrás alkalmazása. Hat olyan robotot választottunk ki, akiknek a dolguk, hogy mosolyt csaljanak az arcunkra.

 

Alfa 5 – Mighty Morphin Power Rangers

alfa5h.JPG

 

Alfa 5 dolga a rangerek segítése és az állandó kapcsolattartás Zordonnal. Munkáját jól végzi, és megjelenését tekintve tipikus, túlértelmezett robot. Gyakran kiált „ajajajaj”-t, mely három dolgot jelenthet: pánikhelyzetet, helytelenítést és a rangerek közötti vitákra való reakciót. A legtöbb Power Ranger sorozatban szerepel, és azonos funkciót lát el. 

 

R2D2 – Star Wars

R2d2.jpg

 

Ezt a robotot (droid) minden sci-fi rajongó ismeri. Míg a társa, C3PO gyakran az agyunkra ment, addig Artuval nagyon könnyen megbarátkoztunk. Az önfejű, hűséges és barátságos kisrobot sokunk kedvence lett, akit a mindennapi életben is gyakran használnánk ilyen-olyan teendők elvégzésére. Elvégre multifunkciós, és jókat lehet derülni a Threepióval közös jeleneteiken.

 

WALL-E – WALL-E

wall-e.jpg

 

Szintén nagyon barátságos és kíváncsi gép, aki az emberi természet több vonásával is rendelkezik. Ilyen például a gyűjtőszenvedély. WALL-E ijedős, félénk teremtmény, mely amellett, hogy gyakran mulatságos, még aranyossá is teszi a szereplőt. Később emberi vonásai tovább bővülnek a szeretettel és az önfeláldozással. Akármilyen szorult helyzetbe kerül is, mindig tudunk szurkolni neki, hogy sikerrel járjon.

 

Bender Bending Rodriguez – Futurama

futurama__bender_by_suzura-d59kq1p.png.jpg

 

A Futurama világának robotszereplői alapból megérdemelnének egy listát, de ha egyet kellene kiemelni közülük, az mindenképp Bender lenne, akinek már a viselkedése is megmosolyogtató. Csavarog, iszik, dohányzik, szórakozik, kleptomániás, embergyűlölő és munkakerülő. Ha egy emberről lenne szó, nem éreznénk viccesnek, de mivel ő egy robot, ezért nagyon is az.


snowcrash.png

 

Fembot – Austin Powers

fembot.jpg

 

A fembotok veszélyes robotok, akik a 60-as évek női szépségideálját testesítik meg. Még magát Sir Austin Powersszet is csapdába csalják, aki elég sajátosan mászik ki belőle: visszataszító sztriptíz tánca kisüti a processzorukat. „Létezésük” bőven kimeríti az abszurd humor fogalmát. Amit elég érdekesnek tartunk, hogy a robotnő többé már nem csak a sci-fik szereplője. A női robotok (günoidok), melyek a férfiak szolgálatára készülnek, már léteznek, csak az áruk elég borsos.

 

Marvin ­– Galaxis útikalauz stopposoknak

marvin.jpg

 

Douglas Adams legendás könyvsorozatának főszereplője az egyik legegyedibb robot, akit valaha kitaláltak. Bolygóméretű aggyal rendelkezik, de nem igazán használja. Habár a legintelligensebb robot a listánkon, nincs nála morózusabb mesterséges teremtmény sem. Egy hajó inkább öngyilkosságot követ el, minthogy tovább hallgassa a depressziós gép szövegét. Emellett hűséges a nála sokkal hülyébb uraihoz, ami csak még szimpatikusabbá teszi.

trónokharcaangol500.jpg

 

Listánkból kiderül, hogy a robotok felhasználása – még a humor motívumain belül is – sokrétű. Kíváncsiak vagyunk, vajon a jövő legismertebb robotjainak milyen személyiséget fognak megadni.

2 komment

Címkék: retro sorozat star wars humor program zs

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr165534486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gukker 2013.09.27. 13:29:48

Tudom, hogy nem igazán ismert, de ide tenném Andyt a Quark című sorozatból.

www.imdb.com/title/tt0077066/?ref_=sr_1
www.jeffbots.com/quark.html

A világűr leggyávább robotja. A veszély első jelére megpucol és nem habozik a kapitányt is simán odadobni az ellenségnek.

01001100au (törölt) · http://ittmindenilyen.blogspot.co.uk/ 2013.09.27. 22:46:19

Marvin pocsék lett ő az egyik oka, hogy nem néztem meg a filmet sem.
süti beállítások módosítása