Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Robotok, űrlények, tér és idő

2014.03.13. 07:00 :: Calildur

Real-history-of-Science-Fiction.jpg

Ha a BBC-ről hallunk, akkor olyan sci-fik jutnak az eszünkbe, mint a Doctor Who, a Torchwood vagy az Outcasts. A csatorna sok méltán híres sci-fi sorozatot és tudományos műsort készített hosszú fennállása alatt. Most sem lesz ez másképp.

typo.jpg

Ennek szellemében a BBC America olyan műsorral készül áprilisra, ami négy részben mutatja be a science-fiction történetét, híres filmeken és sorozatokon keresztül dokumentálva. A sorozat igazi sztárparádé lesz, a műfaj legtöbb ikonja részt vesz benne.

Csak hogy párat említsünk: William Shatner (Star Trek), Nathan Fillion (Firefly), Zoe Saldana (Avatar, Star Trek), Steven Moffat (Doctor Who), Richard Dreyfuss (Harmadik típusú találkozások), Chris Carter (X-Akták), Ronald D Moore (Battlestar Galaktika), John Landis (Egy amerikai farkasember Londonban), David Tennant (Doctor Who), Christopher Lloyd (Vissza a jövőbe), Rutger Hauer (Szárnyas fejvadász), John Carpenter (Sötétségben, A Dolog), Karen Gillan (Doctor Who), Neil Gaiman (The Sandman, Csillagpor), Kim Stanley Robinson (Mars Trilógia), Scott Bakula (Quantum Leap, Star Trek: Enterprise), Ursula K. Le Guin (A sötétség balkeze), Syd Mead (Szárnyas fejvadász), Kenny Baker (Star Wars), Anthony Daniels (Star Wars), Nichelle Nichols (Star Trek), Peter Weller (Robotzsaru), Edward James Olmos (Szárnyas fejvadász, Battlestar Galaktika).

kárhozott hamarosan.jpg
A felépítését tekintve négy részből fog állni. A négy rész négy alapvető sci-fi elemre épül. Asimov, Terminátor, Robotzsaru, vagy a közkedvelt R2D2. Az első részben mindent megtudhatunk arról, amit ezekről az ember alkotta gépezetekről tudni kell. Majd a széria folytatásában eljutunk oda, ahová még csak kevesen merészkedhettek. A Star Trek, Star Wars vagy a vadnyugatias Firefly univerzumába, vagy akár még messzebb is kalauzol minket az Űr címet viselő rész. Utolsó előtti kalandunk viharos területre sodor, felvesszük az első kapcsolatot az idegenekkel, megtudjuk mi lesz, ha támadó szándékkal jönnek, mint a Világok harcában vagy a Végjátékban. De azt is megtudjuk, hogy nem csak háborús szándékaik lehetnek E.T.-éknek, sőt, pont hogy tőlük nem kell majd tartanunk. A záró rész túlmegy a háromdimenziós határainkon, és célba vehetjük a negyedik dimenziót és utazhatunk az időben. Deloreanokat és TARDISokat a starthoz!
A műsor pontosan Április 19-én, amerikai idő szerint este 10 órakor indul el.

TardisDelorean.jpg~original.jpg

Forrás: www.tor.com

Calildur

Szólj hozzá!

Címkék: star wars sci-fi star trek űr űrhajó

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr925856278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása