Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Dűne és robotok a Volton

2014.07.01. 17:56 :: chanij

voltlogo.jpg

Elindult a Volt fesztivál!!! Most írhatnánk, hogy fontos a kultúra, és hogy aki a szereti a könyveket meg a filmeket, az biztos a zenét is, de mindannyian tudjuk, hogy az ember nem ezért megy fesztiválra. Haverok, buli, fanta... vagy inkább egy jó hideg csapolt egy sátor árnyékában. Azonban mégis van egy kapcsolódási pont a science fiction és a zenei fesztiválok között, ami miatt én például nagyon szeretem mindegyiket. Kezdjük például a Volttal, ami robotokkal és űrhajókkal reklámozza magát.

megérkeztek5-1.jpg

30-Seconds-to-Mars-to-Disband-at-the-End-of-the-Year-2.jpg

30 Seconds to Mars
Az egyik visszatérő világsztár banda a Volton a 30 Seconds to Mars - akinek a nevük már önmagában is sci-fi. A zenekar első, selftitled albumát erősen inspirálta Frank Herbert Dűnéje, mert nagy hatással volt rájuk a regény komplexitása, amely nem felejti ki sem a politikát, sem a vallást, sem az ökológiát, sem a technológiát.
Ja igen, és a frontember Jared Leto, aki például a Mr. Nobody főszereplője is.

 

woodkid-golden-age-cover.jpg

Woodkid
Woodkid, azaz Yoann Lemoine olyan sztároknak rendezett videoklipet, mint Lana Del Rey, Rihanna vagy Moby. Azonban ő maga is zenél, és saját dalainak hihetetlen atmoszférája egy másik univerzumot teremt meg.

 

2011HurtsRS250412.jpg

Hurts
A Hurts nagyon izgalmasan egyesíti a 80-as évek szinti zenéjét a modern elektronikával és az indie-vel. Amiért külön szeretjük őket, az a Sandman-daluk.

 

mgmt-pig.png

MGMT
Az MGMT maga a jövő látomásos-zenés költészete, Ezek az őrült hippik a Time to Pretenddel robbantak be, és nem tudjuk, hogy képesek-e felülmúlni valaha kezdeti sikerüket, de egy élő koncert mindenképpen óriási élmény lehet.

 

karnivool-web.jpg

Karnivool
Ahogy sok progresszív rock banda, az ausztrál Karnivool is szereti megjövendölni - vagy legalább rákérdezni - dalszövegeiben, hogy mégis mi lesz, ha meghal a Nap.

megérkeztek asimov forgó.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: zene ajánló sci-fi videó

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr686464539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása