Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Sztárok a csillagok között

2016.02.22. 18:15 :: SFblog

A napokban mutatta be új utasszállító űrhajóját, a Virgin Space Ship Unity nevű modellt a Virgin Galactic amerikai vállalat. Sir Richard Branson alapító szerint a VSS Unity sokkal biztonságosabb elődjénél, amely 2014 október 31-i próbarepülése közben darabjaira hullott a kaliforniai Mojave sivatag fölött. A pilóta hibájából bekövetkezett tragikus baleset során a másodpilóta életét vesztette.

kep3.jpgAz új űrhajót Branson kisunokája avatta fel - egy üveg tejjel

Bár a tragédia nem tett jót a Virgin Galactic hírnevének és némiképp visszavetette az űrturizmusbeli elsőbbségért más nagyvállalatokkal folytatott küzdelemben, az új fejlesztésre nem kellett sokat várni.

A SpaceShipTwo űrhajó VSS Unity modellje megjelenésében kísértetiesen emlékeztet szerencsétlenül járt elődjére. A Virgin Galactic mérnökei szerint azonban jóval biztonságosabb annál, hiszen a vezérlési funkciók nagy részét automatizálták. Az emberi mulasztások és tévedések minimalizálásának érdekében számos feladat végrehajtásában számítógépek felügyelik a pilótákat.

kep4.jpg

A VSS Unity próbarepülése az év végén várható. Az űrhajót egy hordozó-repülőgép viszi fel a magas légkörbe, onnan pedig saját rakétahajtóművével emelkedik tovább 100 kilométeres magasságba. A két pilótán kívül hat űrturistát tud szállítani, akik csillagászati áron gyönyörködhetnek a csillagos ég rejtelmeiben.

 

konyv2.jpgAndy Weir - A marsi

Annak ellenére, hogy egy út több százezer dollárba kerül, máris rengeteg foglalás futott be a Virgin Galactichez. Lássuk, kik azok a hírességek, akik az elsők között lesznek a fedélzeten (persze csakis Sir Branson és családja után)!

brad-pitt-angelina-jolie.jpgAngie és Brad: "Drágám, a csillagokat is lehoznám neked az égről!"

 

tom_hanks.jpgTom Hanks az elsők között volt, aki jegyet váltott

 

stephenhawking_2015_davejhogan_getty.jpgStephen Hawking - a gyógyíthatatlan idegrendszeri betegségben szenvedő világhírű tudóst Branson ingyen vinné fel az űrbe

 

hawkingkonyv.jpgStephen Hawking - A világegyetem dióhéjban

kate-winslet-2-1024.jpgKate Winslet - ő is ajándékjegyet kapott, mert 2011-ben  Branson idős édesanyja segítségére sietett egy tűzvészben

 

leo-climate.jpgLeonardo DiCaprio - a saját ülése melletti helyet is megvette és a pénzt jótékony célokra ajánlotta fel

 

konyv3.jpgChris Hadfield - Egy űrhajós tanácsai földlakóknak

katy.jpgKaty Perry eredetileg Russell Brand-del utazott volna, de azóta különváltak útjaik

 

bieber.jpgJustin Bieber - a tinibálvány még koncertet is adna az űrben

Szólj hozzá!

Címkék: tech tudomány világűr űrhajó űrutazás

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr128411052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása