Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Füstruha, láthatatlan cipő, űrsisak - lélegzetelállító futurisztikus divatfotók

2016.03.03. 16:11 :: SFblog

Azt hihetné az ember, hogy az alábbi kreációk Az ötödik elem vagy a Szárnyas fejvadász jelmeztervezőjének agyából pattantak ki, de nem. Ezek a hihetetlen, néhol egészen hajmeresztő öltözékek, cipők és fejfedők, amelyek akármelyik sci-fiben megállnák a helyüket, neves divattervezők munkái. Természetesen inkább különleges művészi alkotásoknak, mint hordható ruhadaraboknak készültek, bár ki tudja...a divatvilág néha produkál ezeknél furcsább dolgokat is.

divatbook3.jpgRobert A. Heinlein: Csillagközi invázió - Starship Troopers

Kócos napokra

divat1.jpg

Vannak napok, amikor az embernek nincs kedve vesződni a hajával. Ilyenkor ideális megoldást jelenthetnek  - bár sem esőben, sem erős napsütésben nem túl praktikusak - Junya Watanabe csinos kis fém...nem is tudom, sisakjai?

Itt a cipő, hol a cipő?

divat26.jpg

Íme, a cipő, amint cipőfény helyett ablaktisztítóval kell pucolni! Andrei Chaves álmodta meg ezt a felettébb kényelmetlennek tűnő tükör-lábbelit, amely a visszatükröződés miatt egészen beleolvad környezetébe.

Adj helyet magad mellett!

divatnagy1.jpg

Bár Irina Dzhus kreáció lenyűgöző látványt nyújtanak, a metrón vagy a villamoson csúcsidőben valószínűleg nem aratnánk velük osztatlan sikert. Különösen akkor nem, ha kapaszkodás közben véletlenül fejbekólintanánk a mellettünk állót csinos kis betonkarperecünkkel. Az ukrán dizájner "metafizikai tárgyaknak" nevezi alkotásait - vajon miért?

divatbook1.jpgGeorge R.R.Martin: A Tűz és Jég világa - a Trónok harca és Westeros ismeretlen históriája

Hogy tetszik a ruhám...ööö...tunikám...izé...trikóm?

divat20.jpg

Hussein Chalayan 2007-es tavasz-nyári kollekciójának bemutatóján mindenkinek leesett az álla, a neves tervező ugyanis a tőle megszokott gyönyörű kreációk mellett egy igazi különlegességgel is előrukkolt. A nézők alig hittek a szemüknek, amikor hirtelen a modelleken elkezdtek átalakulni a ruhák. A viktoriánus stílusú, fűzős estélyiből például pillanatok alatt a 20-as évek rövid táncruhája lett - ez aztán a fashion sci-fi!

 

A fehér harcos

divat15.jpg

Julia Krantz különleges projektjében ez a talpig fehérbe öltözött modell, mint egy fehér gerilla a jó erejét jelképezi. Minket valahogy jobban emlékeztet egy biciklis futár és egy rugbyjátékos véletlen találkozására egy karambol után a baleseti sebészeten.

Apokalipszis most

divatnagy4.jpg

A monokróm koronázatlan királyát, Gareth Pugh-ot aztán senki nem illetheti azzal a váddal, hogy klisékkel dolgozik. A divattervező védjegyévé vált sötét, bizarr, futurisztikus darabok nagy része teljességgel alkalmatlan arra, hogy átlagemberek viseljék, inkább afféle hordható szobrászati alkotások. Üdítő színvilág és derűs témák (pl.apokalipszis) jellemzik munkáját - Darth Vader vagy Kylo Ren bizonyára szívesen rendelnének néhányat szolidabb öltözékei közül.

Füstölgés

divat21.jpg

Ha igazán titokzatosnak akarunk tűnni, vagy csak suttyomban cigiznénk egyet ott, ahol nem szabad, a Technosensual Project ruhája tökéletes számunkra. Cirkuszban vagy varieté-műsorban fellépőknek bizonyára remek szolgálatot tesz ez az öltözék, de a valóságban inkább a bekapcsolva hagyott vasaló kontra tündéri, új koktélruha tragédiáját idézi fel.

divatbook2.jpgNeil Gaiman: Felkavaró tartalom - A nyugalom megzavarására alkalmas történetek

Iron Maiden

divat7.jpg

Ha egy középkori kínzókamra meglátogatása után rémálmok gyötrik az embert, egészen közel jár ahhoz az élményhez, amit Ara Jo Hypnosis kollekciójának megtekintése közben élhet át. Nem véletlen, hogy Lady Gaga stylistja azonnal rendelt a fiatal dizájnertől egy-két csini darabot az énekesnő részére.

Androgündivat egy másik bolygóról

divatnagy3.jpg

Ezek a lélegzetelállító, futurisztikus képek a Dazed and Confused magazinban jelentek meg, Anthony Maule fotós és  Robbie Spencer stylist koprodukciójában. Bele se merünk gondolni, hogy érezte magát a modell, Andrej Pejic talpig nejlonzacskóba csomagolva...

Világító cipellők

divatnagy5.jpg

Igazán praktikusak arra az esetre, ha sötétben kell öltözködni. A kevésbé környezettudatosok választhatják a Chanel (működő) villanykörtékkel felszerelt szandálját, de aki szívén viseli a bolygó sorsát, annak javasoljuk Rodarte LED-fényes tűsarkúját, vagy a talpában világító kristályokat rejtő Tamar Areshidze lábbelit.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr208440908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása