Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Izgalmas titkok és kérdések az új Amerika Kapitány-előzetesben

2016.03.11. 20:05 :: SFblog

Május 5-én, az amerikai premier előtt egy nappal mutatják be hazánkban az Amerika Kapitány: Polgárháború címet viselő legújabb Marvel eposzt. A Russo testvérek akciódús filmjének második trailere csütörtök este óta látható, és a rajongók nagy örömére végre felbukkan benne Pókember is.

Az előzőnél jóval drámaibbra sikeredett, mozgalmas előzetes nemcsak új, eddig még nem látott jeleneteket mutat be az egymásnak feszülő szuperhősök küzdelméből, hanem néhány igazán izgalmas részletet is felvillant, amelyek a Marvel-fanok számára igazi csemegét jelentenek. A whatculture.com segítségével ezekből válogattunk.

bk011570nagy.jpgVernor Vinge: A szivárvány tövében

1. HYDRA ügynökök...vagy mégsem?

1uxo6jkr.jpg

Szürke felhők, szürke tenger, hófedte, szürke hegyek - a trailer ezzel a közelítő képpel indít, és a következő pillanatban már nyílik is a titkos katonai létesítménynek tűnő épület ajtaja. Joggal gondolhatnánk, hogy a rejtett HYDRA bázison járunk...vagy mégsem? Egy pillantás az őrök zubbonyára, és máris kételkedni kezdünk, hiszen nem valószínű, hogy a Hydra-ügynökök egyenruháján cirill betűs feliratot és az orosz zászló színeit találnánk... De akkor mégis kik ők és mi ez a titokzatos helyiség? A katonák (rendőrök?) öltözéke elég régimódinak tűnik ahhoz, hogy a kezdő képsorok akár valakinek a visszaemlékezései is lehetnének, és ez bizony még több kérdést vet fel.

2. A 42-es börtön

captain-america-civil-war-prison-42.jpg

Lenyűgöző látvány, ahogy a sötét tengerből kiemelkedik az egyszerre impozáns és rémisztő épület, mint egy valódi Alcatraz szuperhősök számára.

beavatas_nagy.jpgSzélesi Sándor: A beavatás szertartása

3. De ki van az üveg mögött?

captain-america-civil-war-yellow-chamber-man.jpg

Ez a kísérteties, zavaróan rejtélyes helyiség már a korábbi képsorokban is megjelent, itt azonban kristálytisztán látszik, hogy a párásnak tűnő üveg mögött, a sárga fényben van valaki. De mégis ki lehet az? Bár Bucky "újratöltő" kamrája hasonlóan néz ki, mégsem lehet az, hiszen a trailer elején látható, hogy henger alakú. Azonkívül ebben a jelenetben Bucky is megjelenik a háttérben állva, tehát biztos, hogy nem ő a titokzatos ismeretlen.

 4. A golyóálló Fekete Párduc

captain-america-civil-war-black-panther-bullet-proof.jpg

Miközben a Fekete Párduc A tél katonájával harcol, valaki odafentről tüzet nyit rá egy helikopterről. Vajon ki lehet az? Mindenesetre (még) nem kell aggódni a fekete hős testi épségéért, hiszen új ruhája szemlátomást golyóálló.

5. Civakodó szerelmesek?

prixynsf.gif

Vajon itt mi történik éppen a Skarlát Boszorkány és Vision között? Egy kis szerelmi perpatvar csupán, vagy a varázserejű hölgy uralma alá vonja a képességeitől megfosztott szuperhőst? Az mindenesetre elgondolkodtató, hogy az összetűzésben Vision a Vasember, míg a Boszorkány a Kapitány oldalán áll...

bk026585nagy.jpgWilliam Gibson: A holnap tegnapja

6. Team Kapitány kontra Team Vasember

captain-america-civil-war-heroes-collide.jpg

Egy zseniális jelenet a filmből: a Kapitány és a Vasember csapatai egymásnak rontanak. A Marvel és a Russo testvérek kiválóan ragadták meg a korábban istenített szuperhősök esendőségét. Ők sem hibátlanok, szenvedélyeik, emberi gyarlóságuk ugyanúgy a mélybe ránthatja őket is, mint bárki mást. Barátokból ellenségekké válhatnak egy pillanat alatt, ennek a következményei pedig végzetesek lehetnek...

7. Azok a szemek...

tazgac4i_1.gif

Az igazi nagy durranást, Pókember színre lépését a trailer utolsó másodperceire tartogatták, nyilván azért, hogy annál nagyobbat szóljon. A hálószövő megjelenése igazán hatásosra sikeredett, ahogy a Vasember végszavára a semmiből előbukkanva lefegyverzi a Kapitányt, megszerezve ikonikus pajzsát. Az eddigieknél "klasszikusabb", az eredeti képregényvilágot megidéző pók-kosztüm vegyes fogadtatásra talált a rajongók körében. A szemek mechanikus mozgása azonban tagadhatatlanul zseniális húzás.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: film képregény trailer marvel

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr338465940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása