Hírdetés

mt-ekonyv-olvaso-statik-banner_300x400-v2.jpg

Galaktikabolt.hu

gbolt báner300x400.jpg

Hirdetés

gbolt báner300x400.jpg

Hirdetés

bookerbáner300x400.jpg

Hirdetés

tarhelyma_banner_300x400.jpg

Rovatok

Egyben

Csontszüret

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Utolsó kommentek:

scal · http://filmbook.blog.hu/ 2014.09.14. 21:18:33

ez egy elég hülye lista lett, egyrészt hol marad Sándor? másrészt Theon Greyjoyt egy lapon említeni Joffreyval? még viccnek is rossz, ő valahol 9-10.-nek elmenne mondjuk Tyrion helyett akit hogy lehetne rohadéknak ítélni, azért mert beszólogat másoknak? egy törpétől ez a minimum akit egész életében basztattak

de a legnagyobb botrány Kisujj kétszeri idecitálása - a listaíró amúgy hölgy? - főleg ez az állandó szajkózása, hogy kuplerájt vezet. Ó nem mondod, jézus mária, elárulok valamit - a középkorban rengeteg csak kurvának állt ha nem volt olyan rusnya, hogy csak mosni, meg takarítani legyen jó -nekem a sorozatban egyáltalán nem úgy tűnik, hogy ő annyira kihasználná szehegéhénéééény lányokat :D

Bejegyzés: A Trónok harca 10 legnagyobb rohadékja II. rész

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.09.01. 15:21:46

@steery: Ha ismernéd a sztorit, tudnád a választ. Olvasd el könyvben, ha nem akarod megvárni a filmet :-)

Bejegyzés: Lázadás! Forradalom!

steery 2014.08.29. 13:18:43

Pózolni azt tudnak a gyerekek! De ők gondolom mind lázadók, nem kormánykatonák. Kérdés: melyik munkaruházati boltban vették titokban a csilivili lázadó egyenruhájukat ezek az illegalitásban tevékenykedő hősök, hogy ilyen frankón néznek ki a nagy öldöklés előtt? És melyik stukiboltban vették a szabvány géppityukat?
Hja kérem, már elmúltak azok az idők, amikor a lázadó gerillák még szedett-vedett kinézetű, trehány rongyos gárda imidzsdzsel hódítottak meg egész országokat! Hálivúd (vagy az oroszok) őket is rendesen felszerelték teszkó gazdaságos cuccokkal!

Bejegyzés: Lázadás! Forradalom!

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2014.08.28. 15:47:04

Kicsit unalmas, hogy mostanában minden trilógia-befejező filmet két érszre bontanak. Könyvben egyáltalán nem hosszabb, mint az első...

Bejegyzés: Lázadás! Forradalom!

solymosgyu 2014.08.21. 17:04:28

Ez egyes szervezeteknél biztos kiuti a tuskót.

Bejegyzés: Évekig is nézhetjük a náci világuralmat

FurryParadise · http://furryanimations.blogspot.com/ 2014.08.03. 12:34:52

Son Goku :) A fél órás harcai, amelyek 5 percnek se tüntek, mégis végig izgultuk őket :)

Bejegyzés: Anime- és mangahősök a spekulatív fikcióban

Balázs Püspök 2014.07.27. 20:56:12

Jövőhéten, ha minden jól megy, akkor a Pirates&Bounty Hunterst is ki fogjuk tudni próbálni. A kártyás kieg megvan, de a cikk írása során még nem volt.

Bejegyzés: Dobókockával a Verzumban!

Norris74 2014.07.27. 20:48:17

Időközben megjelent hozzá két kiegészítő is. Az első a "Breakin' Atmo" csak egy kártyacsomag, néhány új karakterrel, felszerelési tárggyal, hajó tuninggal, és extra küldetésekkel. Ez az alapkészlettel együtt játszható. A második egy dobozos cucc, a címe magáért beszél: "Pirates & Bounty Hunters". Ebben már megjelenik a kalózkodás és a fejvadászkodás is, mint pénzszerzési lehetőség, illetve ez által a játékosok közti interakciós lehetőség is erősödik, mert egymást is ki lehet fosztani, adott esetben. Így már egy fokkal játszhatóbb. Viszont egy kis kutakodás után konstatálnom kellett, hogy egy (illetve két) nagy űrterületet lehagytak a tábláról - feltételezem a méretbeli korlátok miatt. Ez a "Kalidasa" nap és rendszere, ahol a sorozatban is emlegetett Beylix, New Kasmir és a Serenity filmben felbukkanó Beaumonde is található. Illetve a másik a Qing Long (A kék nap - Erre utal a Blue Sun trikó is Jayne-n), ahol a Burnham körül keringő Miranda bolyó is található. Ezért pl én készítettem hozzá egy kiegészítő táblát, amely még izgalmasabbá teheti a kalandozást. Ám ebben az esetben még egy reaver hajót legalább érdemes bevetni a külső területeken. Szóval néhány házi szabállyal, kiegészítővel és extra fő-kaland kártyával egészen ütős kis játék lett. :)

Bejegyzés: Dobókockával a Verzumban!

S=klogW 2014.07.21. 21:31:06

sorozat = szellemi szemét a primitív proletáriátusnak

a halivúdi szarnál is károsabb

Bejegyzés: Bárkiből lehet Joker!

Hokken 2014.07.17. 13:08:27

@steery: Igaz japánon kívül nem annyira elterjedt a hentai animék és mangák világa, de ott ez majdhogynem hétköznapi. Mind sci-fi, mind fantasy témában rengeteg ilyen mű létezik, bár az is tény hogy a legtöbbje elég silány. Viszont a mai tendenciák szerint egyre több anime és manga átdolgozás kerül a mozikba, úgyhogy szerintem nem kell már sokat várni az általad említett alien vs ember felállásra (felállásra, érted :D )

Bejegyzés: A sci-fi tabuja

steery 2014.07.16. 20:55:18

@MichaelCollins: Csak az a baj ezekkel a felhozott példákkal, hogy mindegyik ember-ember közti szex lényegében. Én igazi idegen lénnyel való kefélésre gondoltam, ami mondjuk úgy néz ki, mint egy alien vagy egy tengeri szivacs vagy egy amőba vagy egy polip vagy egy kövér hutt vagy akármi. Csak nem humanoid lény.

Bejegyzés: A sci-fi tabuja

MichaelCollins 2014.07.16. 06:07:44

@steery: Ember és idegen lény közötti szex? Star Trek: Kirk kapitány a nagy hódító (már a TOS-ban is), orioni rabszolganők, T'Pol és Tucker kapcsolata, és Dr. Bashirnek (DS9) is voltak kapcsolatai és persze B'Ellana Torres meg Paris, 7/9 és Chakotay.

Bejegyzés: A sci-fi tabuja

czibere 2014.07.15. 17:19:46

Most, hogy vége a VB-nek lehet menni fogadni, hogy be tudja-e fejezni a könyveit.

Bejegyzés: G. R. R. Martin nem szereti, ha siettetik

steery 2014.07.13. 14:23:39

Szerintem a vibrátorokon és maszturbógenerátorokon kívül vannak még más tabu területek is az SF tematikában. Például a görög színdarabokban megszokott családon belüli szex (anyabaszó Oidipusz, apjába szerelmes Élektra), amire csak egy SF példát ismerek: a Csillagok háborújában az ikertestvér Luke és Leia szerelme, amit Lucas és minden szerző később igyekezett jelentéktelenné silányítani. Mintha meg sem történt volna, annyira féltek a vérfertőzésre való felbujtás vádjától és az össznépi botránytól, pedig remek ötlet volt előhozakodni vele A Jedi visszatérben. Ugyanígy sosem láttam még olyan SF-et, amiben pedofília, esetleg nekrofília vagy gerontofília fordult volna elő. Pedig érdekes lenne elcsemegézgetni azon, milyen lenne az a társadalom, amiben engedélyezett a pedofília gyerek kinézetű szexrobotokkal?
Egy másik tabu az emberek és idegen lények közti szexuális kapcsolat. Regényben előfordul néha, filmen még nem láttam (a Solaris és a John Carter nem tartozik ide). A legtöbb, amit meg mertek engedni maguknak eddig a filmesek, az az ember és idegen lény közti vonzalom és szerelem (Avatár), de erotikus jelenetekkel még nem borzolták a nézők idegeit. Viszont érdekes próbálkozás volt a Klónok háborúja animációs sorozatban az, amikor a hutt gengsztert összehozták a nyakigláb énekesnővel egy epizód erejéig (borzongtam is tőle a nyilvánvaló testi eltérések miatt). Erről persze mindenkinek az jut az eszébe, vajon mit művelhettek Leia hercegnővel Jabba udvaroncai és őrei a palotában, miközben egy szál bikiniben illegette magát az idegen lények hada előtt? :-D

Bejegyzés: A sci-fi tabuja

steery 2014.06.29. 13:54:19

A Picard manőverrel is vannak ám gondok szép számmal. Tegyük fel, hogy egy űrhajó hiperűrsebességgel "csak" vacak kis 1x-es fénysebességgel tud száguldani (nem több száz meg ezerszeressel, ahogy azt a regényekben, filmekben látjuk). Ez esetben 1 másodperc alatt megtesz 300.000 km-t. A Picard manőver során az ellenséghez való közelebb ugrásnál tehát először 300.000 km-re van, aztán meg mondjuk 1-2 vagy 10 km-re. A probléma kettős: 1. Egy másodperc alatt odaér a távolabbi képe a hajónak az ellenséghez, vagyis ekkora késedelemmel látszódik az eltűnése a távolban az ugrás kezdetével. Így max ennyi ideje van a hajónak a két helyen levésre, ami édeskevés a cézáshoz és lövöldözéshez. Arról nem is szólva, hogy ebből az időből még le kell vonni a hiperűrugrás műveleti idejét, ami nyilván szintén tart valameddig, mert a gombot meg kell nyomni, a jelnek végig kell mennie a vezetékeken, a számítógépnek el kell végeznie bizonyos IO műveleteket a processzor és memória között, a hajtóműnek fel kell pörögnie, az ugrásnak le kell játszódnia, a fékezésnek meg kell történnie (a szükséges műszaki relaxációs időket itt is számolni kell). Ez így együtt szerintem legalább 1 másodperc lesz (ha nem több!), tehát mire megérkezik, a képe is beéri a hajót. Vagyis nem ér semmit az egész.
A 2. probléma az, hogy ha először 300.000 km-re van a hajó, majd 10 km-re, akkor az ellenség nem lesz olyan hülye, hogy a távolabbira lőjön, ami csak pontnak látszik még a radaron is, szabad szemmel meg nem is látható! A közelebbire fognak lőni, mivel a célzórendszerük látótávolsága és a fegyverrendszerük lőtávolsága egyaránt kicsi (nem kozmikus léptékű). Szerintem jóval kisebb 300.000 km-nél, max pár száz km.
Tehát a Picard manőver filmen és elméletben jó ötlet, a gyakorlatban viszont teljes képtelenség. Marhaság. :-D

Bejegyzés: A Riker-manőver