Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

London-Sydney út két óra alatt

2010.04.09. 09:53 :: SFblog

Kiderül, lehet-e mindenkinek repülő autója a Galaktika áprilisi számából, aminek fő témája a repülés jövője.

A Galaktika magazin áprilisi számában folytatódik Lucius Shepard amerikai kultszerző Hugo-, Nebula- és World Fantasy-díjra egyaránt jelölt kisregénye, a „Kövön átszüremlő csillagok”. A hónap központi témája a repülés jövője, ehhez kapcsolódik David H. Keller klasszikus novellája, „A vértelen háború”, mely a robotrepülőgépek ötletét előlegezte meg, már 1928-ban. A Nemzetközi Könyvfesztiválra hazánkba látogató Robert J. Sawyernek is olvasható egy írása a lapban, „A Sas leszállt” címmel – ez akár dedikáltatható is lesz a szerzővel április 24-én, a Millenárison. Lovas Lajos új elbeszélése maró szatíra az oktatásügy jelenéről-jövőjéről, míg a lapszám másik magyar írója, Kánai András egy rendkívül szokatlan szuperhős-történettel áll elő. A retro-rovat Theodore SturgeonAz ember, aki elveszítette a tengert” című gyönyörű, drámai írását közli újra, és két megemlékezés is helyet követelt magának ezúttal: William Tenn amerikai szerzőt „Fel, keletre!” című elbeszélése búcsúztatja, Robert T. McCall festőt pedig a lap illusztrációs anyaga. Ebben a hónapban az interjú a spanyol Rafael Marínt szólaltatja meg, a Sherlock Holmes és az Einstein-gyár íróját.

Olvashatók még cikkek többek közt egy internetes Star Trek-játékról, a „9” című új animációs filmről, egy könyvről, ami a 101 legfontosabb SF-filmet veszi sorra; az energiatakarékosság jegyében a lap bemutat még egy ökokonyhát, egy különleges komputer-egeret és egy nem kevésbé rendhagyó, hintaszék által működtetett lámpát.

4 komment

Címkék: irodalom

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr651906616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

W84IQ 2010.04.09. 12:08:18

H-I-R-D-E-T-É-S

Teccik tudni, ezt kötelező (lenne) kiírni. Az Index főlapján meg pláne.

Shaq Baqoor 2010.04.09. 12:51:20

akkor is az ha esetleg a készítője egy vasat se fizetett vagy kapott érte? nem én csináltam, csak érdeklődöm

Arilian 2010.04.09. 13:02:56

Igen akkor is.
Pedig én szeretem a Galaktikát.
Ráadásul totál félrevezető az index címlap :(
süti beállítások módosítása