Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Pénteken jelenik meg Miéville legújabb regénye, a Kraken

2010.05.05. 13:07 :: SFblog

Csupán pár nappal ezelőtt nyerte meg immáron harmadjára is a rangos Arthur C. Clarke-díjat The City & The City kötetével, mégis alig pár nap van hátra China Miéville következő regényének megjelenéséig. A május 7-ére, azaz péntekre várható Kraken az Egyesült Királyságban a Macmillan, az USA-ban pedig a Del Rey Books kiadó gondozásában fog megjelenni, s műfaja leginkább a sötét urban fantasy és a thriller ötvözeteként írható le.

 

 


A londoni Természettudományi Múzeum fő szenzációja, egy óriás tintahal, váratlanul eltűnik. Az arcátlan rablás nyomozása közben Clem, a kiállítási tárgy konzerválását nemrégiben befejező kutató egymással csatározó szekták és bizarr mágia sötét alvilágába keveredik. Úgy tűnik, hogy a tintahalat néhányan valamiféle istenként imádják. Clem lassacskán ráébred, hogy valaki talán az apokalipszis előidézéséhez kívánja felhasználni a monstrumot, így tehát rajta és a renegát tintahal-imádón, Deanen múlik, hogy valamiképpen megakadályozzák az általuk ismert világ pusztulását, miközben arra is ügyelniük kell, hogy túléljék a bandaháborút, amibe akaratukon kívül keveredtek.

 


S hogy ne érjen végett a Miéville-rajongók öröme: ősszel várható a Bas-Lag ciklus befejező kötete, az Iron Council magyar nyelvű változata.
 

Szólj hozzá!

Címkék: irodalom

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr991976324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása