Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Boldog szülinapot Mr. Spielberg!

2012.12.18. 12:33 :: Rhewaa

spielberg.jpg

Egyszer egy húszéves fiatalember besétált a Universal Pictures stúdióba egyszál üres diplomatatáskával, és hónapokon keresztül úgy tett, mintha ott dolgozna. Végül asszisztensi munkát kapott, és két év múlva már televíziós rendezőként dolgozott.
Feltűnt például a Columbo sorozat stáblistáján, bár akkoriban a neve valószínűleg nem jelentett többet az átlag amerikai tévénézőnek, mint bármelyik másik rendezőé. 
Aztán 1973-ban megjelent a képernyőn egy böhöm nagy kamion, és a pattanásig feszítette a tévénézők idegeit. Ez volt a Golden Globe-ra is jelölt Párbaj, amit egy év múlva a valós történeten alapuló Sugarlandi hajtóvadászat című egész estés mozifilm követett, majd a Peter Benchley regényéből készült Cápa 1975-ben... a film három Oscar díjat, 100 millió dollár bevételt hozott, és egy világ jegyezte meg a fiatalember nevét.
Steven Spielberg.


Mára az egyik legismertebb Oscar-díjas amerikai rendező, producer; neki köszönhetjük többek között az E.T, A harmadik típusú találkozások, a Különvélemény, és az A.I című sci-fiket, az Indiana Jones és Jurassic Park filmeket, illetve a Bíborszín, A nap birodalma, az Amistad, a Ryan közlegény megmentése, és a Schindler listája című, a nézők és a kritikusok elismerését is megszerző drámákat.
A valahai talpraesett fiatalemberből a világ egyik legbefolyásosabb filmmogulja vált.
Boldog születésnapot hát Mr. Spielberg!

gbolt500.jpg




Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr584971304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása