Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Magyar Csillagok háborúja: az ok, amiért nem Tarr Béla rendezné a filmet

2013.02.12. 16:04 :: Zanphagras

tarr.jpg

Mindenki a Star Wars VII-tel van elfoglalva (érthető módon): milyen történetszálat visz majd tovább, kik játszanak majd benne, ki írja a sztorit, és ATYAÉG a Star Trek rendezője rendezi... de ez a fenti kép jól jellemzi, milyen dolgokat lehetne még elképzelni a SW univerzum számára. És valóban - milyen lenne egy Tarr Béla által rendezett Csillagok háborúja?

star wars1könyvek a bookeren.jpg

Réges-régen, egy messzi-messzi, hortobágyi kis faluban a Cinke Presszóba betéved két fura, fém burkolatot viselő, ittas ember. (Eddig harminc perc telt el.) Az egyikük megpróbál segítséget kérni valami rejtélyes ügyben, de csak valami csipogó hangot tud kiadni magából állapota miatt.

A helyi hobó, bizonyos Obi bácsi érteni véli, és fiatal barátja, Lüke segítségével kiviszi őket kapálni a ladájával. Mindez vágás nélkül zajlik le, a telken a munka elhúzódik kicsit. (2 óra 30 percnél járunk). A polgármester, a fekete zakót viselő, fújtató Dénes Vendel felháborodva megérkezik, dühének pedig szótlan, sötét pillantásokkal ad nem-hangot, majd kiabál egy kicsit, és előkerül a pálinka. Az ittas emberek tovább kapálnak. Közben megismerjük Lüke nevelőszüleit, Ottó bácsit és Bellus nénit, akik komótosan öngyilkosságra készülődnek otthonukban (ez nagyjából 30 percet vesz igénybe, de magát a tettet nem látjuk). Lüke hazatér ebédelni, mivel marja a gyomrát a tömény, majd nyugtázza az öregek halálát, és visszatér kapálni. Itt a polgármester azt hazudja neki, hogy ő az apja, majd visszatérnek a kocsmába italozni. Egy lovat kísérve, amit Blankának hívnak, és arra, hogy hóóó, nem áll meg, csak arra, hogy csu, Blanka!

A kocsmában Hány Sándor, Csu Blanka tulaja, címeres betyár fogadja őket egy butykossal és táncolnak. Negyven percet.

A film 2 vágást tartalmaz és 6 óra 40 perc hosszú.

Kemény lenne, nem igaz? Nem mondom, ismerek olyat, aki passzióból megtekintené egy ültő helyében is ezt a magyar Tarr Wars filmet (sőt, akár trilógiát is!). Kétségkívül érdekes és elég nyomasztó lenne a magyar remake...

És egy amerikai remake vajon milyen csodákat tartogatna? Kik játszanák a fő szerepeket? Kiből állna az új Star Wars álomstáb? Megtudhatod a galaktika.hu cikkéből: http://galaktika.hu/star-wars-remake-alom-cast/

sw garda.jpg

8 komment

Címkék: film star wars zs

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr975076374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Al 2013.02.12. 17:24:21

:))))))

Ez nagyon jó vót!

m.a.c.h.i.n.e. 2013.02.13. 13:13:35

az lemaradt, hogy mindegyik szereplő bajuszt visel és fura tájszólásban beszél! :)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.02.13. 14:39:59

sírva röhögtem olvasás közben. :D

dr. mesterséges színezék 2013.02.13. 15:33:47

Kimaradt belőle Janó bá, aki miután Lüke mákosan bedőlt a cipkássapkás nyergű Csepel bringjával a tócsába, és nem bírja újra felállítani, segít neki, és hozzáteszi, hogy "'szomat, haggyad má, ha még erre se vagy képes, málészájú! eriggy apádhol egy pofoné!"

pszichonauta 2013.02.18. 14:45:00

Ilyesmire én is gondoltam még egy hónapja, csak én a Crank-et képzeltem el.

doub 2013.02.21. 14:03:45

nem is lenne rosz.

doub 2013.02.21. 14:09:02

nem is lenne rossz.
süti beállítások módosítása