Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

10 meghökkentő jelenet a sci-fi és fantasy filmvilágban

2013.02.15. 09:50 :: Gavarra

FUNNY-star-wars-comedy-26697686-1280-1024.jpg

Volt már Veled olyan, hogy annyira koncentráltál a filmre, hogy még a popcorn is kiesett a szádból, mert elfelejtetted hirtelen hogy kell rágni? S volt már olyan, hogy ennek a nagy izgalom közepén, a nagy katarzist várva, váratlanul a képedbe tolnak egy totál váratlan jelenetet? Csak nézel nagyot hogy ez meg mi volt, nem? E bejegyzés témája nem más tehát, mint ezeket a jeleneteket csokorba gyűjteni (a teljesség igénye nélkül) és bemutatni Nektek.

No, mi most nem fogjuk itt a filmbeli-tartalmi csavarokat lelőni, sokkal inkább azokat a filmrészleteket sorakoztattuk fel, amik feldobják az olykor már rongyosra nézett mozifilmeket is. Általában szerves - közvetlen - kapcsolat nincs köztük és a film között, a semmiből törnek elő, és amilyen gyors előbukkanásuk, olyan sebesen hagynak minket hátra a nevetés könnyfakasztó mámorában vagy épp az érthetetlenség szürke ködében.

snerg500x160.jpg

10. "Nyikhaj istenecske" - Bosszúállók (2011)


Tényleg el kellene magyaráznunk, hogy miért is annyira briliáns ez a jelenet? Mi igazán nem tudjuk mi a viccesebb: Hulk elbocsátó "Nyikhaj istenecske" szavai a "legyőzhetetlen" Lokihoz vagy... vagy a szegény kicsi Loki.

9. Repülő kutya - Függetlenség napja (1996)

Mészárlás! Megsemmisítés! Tűz! Robbanás! És bolygópusztítást kísérő káosz közepette eljön egy pillanat, amikor a hallgatóság hangosan felröhög -habár nem ez volt a rendezők szándéka. Boomer a kutya egy akrobatát megszégyenítő ugrással biztonságba veti magát, és a túlélés örömében fürödve átugatja magát a másik napra... ezzel is biztosítva a film egyik legemlékezetesebb pontját.


Még egy kiváló példa a Holywoodi filmes hagyományokból: annyi embert ölhetsz meg, amennyit csak akarsz, és senki nem szól rád, de egy kutya hotdoggá alakítása már-már ütközik az Isteni kinyilatkoztatással.

8. Cápatámadás! - Háborgó mélység (1999)

Tuti befutónak számít a "Legváratlanabb halálok" listáján a lenti fordulat is. Ha láttad a Háborgó mélységet és végiggondolod, hogy mire emlékszel, bármi mást is fel tudsz idézni ezen a brutális cápatámadáson kívül? Nem hinném.


www 500x150banner.jpg

7. A hatujjú ember megmutatja a frankót - A herceg menyasszonya (1987)

Inigo Montoya (Mandy Patinkin) egész eddigi életét azzal töltötte, hogy megkeresse és bosszút álljon azon az emberen, aki nem más mint Count Rugen (Christopher Guest). A film vége felé találkoznak a folyosón, s az erotikától mentes szempárbajt végül éles pengék is kiegészítik.

"-Hello - mondja a spanyol - Az én nevem Inigo Montoya. Megölted apámat, így készülj a halálra!"

Még erőfelmérés gyanánt végigvizslatják egymást egy pár másodpercig. S mikor azt gondolnád, hogy no, akkor itt a harc elkezdődik, Rugen sarkon fordul és olyan gyorsan elrohan, akár egy Maglev vasút. Hogy ez miért vicces? Mert egészen mostanáig senki nem csinálta ezt még meg filmben, még akkor sem, ha tanácsos lett volna az adott helyzetben.

6. Testrabló kutya - Testrablók támadása (1978)

A városodat idegen testrablók szállják meg és ahhoz hogy túléld el kell menekülnöd előlük, hacsak nem akarsz Te is egy lenni közölük. A félelem és menekülés közepette egyszercsak a semmiből előrohan egy emberfejű (!) kutya, egyenesen feléd.

Az 1956-os Testrablók támadásának újrafeldolgozása zseniális ötlet volt, de ezt az egy jelenetet hozzáadva - emberfejű mutáns kutya- ijesztően rossz élményt nyújtott.

Egy jó tanács:
Srácok, tudom, hogy ez csak film, de ha jót akartok ne menjetek túl közel a kutyátokhoz. Tekintsétek ezt figyelmeztetésnek!

A folytatás itt található: http://galaktika.hu/10-meghokkento-jelenet-a-sci-fi-es-a-fantasy-filmvilagban/

Ezeket olvastad már?
Meteorit csapódott be Oroszországban
Rekordközelségű aszteroida péntek este
Rákszűrő melltartót fejlesztettek ki
Az Apple a cipőnkbe is chipet rakna

1 komment

Címkék: film

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr665080435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.02.16. 11:06:02

nagyon jó kis lista, nálam a 3ik simán az első lenne, illetve, mikor Solo lő először:
www.youtube.com/watch?v=mu-TZpGdszA
süti beállítások módosítása