Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Időugrás Westeroson

2013.02.21. 15:55 :: Gavarra

A Trónok harca második évadának DVD megjelenése kapcsán egy csomó kimaradt jelenet bolyong az internet bűvös hálóján. Ezek mind plusz információt adnak a részekhez, tisztáznak következményeket, így egy-kettőnél nem is értem, hogy miért hagyták ki őket (jó, nyilván a szűkös idő miatt, de akkoris...). Na de, mi nem hagyunk Benneteket tudatlanul, így hogy mélyebbre merülhessünk a gyilkosság és intrika világába összegyűjtöttük Nektek ezeket a jeleneteket.

szuperallam500x170.jpg

Irri és Doreah

Sandor/Sansa/Tyrion


itelet banner500x150.jpg

Loras Tyrell (Viráglovag), Margaery


Varys/Petyr Baelish

Amíg pedig nem tudjátok, hogy mihez kezdjetek azzal a tengernyi idővel, mely a március végéig vár Rátok, bátran merem Nektek ajánlani a Kardok viharát, mely a könyvsorozat, azon része, melyről a harmadik évad is szólni fog. Ne feledjétek, ebből a könyvből két évadot készítenek!

A Kardok vihara képes még tovább fokozni a feszültséget és még sokkolóbbá tenni Westeros történetét:  most közeledik tetőpontjához a hatalomért folytatott embertelen küzdelem. Az öt király továbbra is igyekszik hol erőszakkal, hol cselvetéssel növelni hatalmát, lazább hűségű szövetségeseik pedig a pillanatnyi politikai széljárásnak megfelelően hajladoznak.
A megosztott, megtépázott királyság eddigi legszörnyűbb ellenségével kénytelen szembenézni, amely a síron túlról érkezik…

trónok angol 2.jpg
Magáról a sorozatról:

A tűz és jég dala (A Song of Ice and Fire) George R. R. Martin amerikai író díjnyertes fantasy regénysorozata. Martin 1991-ben kezdte írni a sorozatot, melynek első részét 1996-ban adták ki. Az eredetileg trilógiának tervezett sorozatból eddig öt kötet jelent meg, az író további két könyvet tervez. A könyvek mellett három előzmény novella is létezik, illetve a könyvek részleteiből álló további novellák, melyek egyike Hugo-díjat nyert. A regények egyes szám harmadik személyben, nézőpont karakterek szerint íródtak.

A Jég és Tűz dala története egy kitalált világban játszódik a központi Westeros és a keletre fekvő Essos földrészén. A karakterek többsége ember, ám a sorozat előrehaladtával további, a világ népe által rég kihaltnak vélt fajok is megjelennek. Három fő cselekményszálon fut a történet: a Westeros uralmáért folytatott dinasztikus polgárháború számos nemesi család között; a közelgő tél jelentette növekvő fenyegetés a kontinens északi határát jelentő Falon; és a száműzött Daenerys Targaryen hercegnő törekvése Westeros trónjának visszaszerzésére. A történet előrehaladtával a három cselekményszál részben összefonódik.

Könyvek:

George R. R. Martin: Trónok harca
George R. R. Martin: Királyok csatája
George R. R. Martin: Kardok vihara
George R. R. Martin: Varjak lakomája
George R. R. Martin: Sárkányok tánca

"Ugyanarra az égboltra nézünk fel, és mégis milyen különböző dolgokat látunk."

Ezt olvastad már?
Magyar animációs sci-fi a mozikban

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr435096655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása