Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Űrkutyák és időutazók, avagy társak, akik nélkül a sci-fi se lenne igazi II. rész

2013.04.20. 09:35 :: Gavarra

ep049_sc027.jpg.jpg

A múltkori bejegyzés zárásaként hoztam Nektek még pár négylábút, akik hűséges segítői voltak hőseinknek kalandjaik során. Van köztük időutazó, várakozó, játékos és "hangulat" eb is. Kitaláltátok kik ők? Lássuk!

vilagokoreorokvilagabanner.jpg

A lista első felét itt találod

5. Seymour (Futurama)

pet12.jpg

A Futurama rajongók bizonyára ismerik Seymour szívszorító történetét, a kóbor kutyáét, aki összebarátkozott Fry-jal, mielőtt csapdába estek egy kirogenikus kamrában.

Fry a jövőben megtalálja a kutyáját (tény, nem egészen olyan formában...), de elutasítja a klónozás lehetőségét, mert úgy gondolja, hogy Seymour nélküle is boldogul a múltban.

Nem is gondolja, hogy milyen hűséges társa volt. Seymour ugyanis életének hátralévő 12 évét Panucci Pizzázója előtt ülve töltötte, várva Fry visszatértét.

A történet olyan szomorú, hogy a Futurama alkotói írtak egy olyan folytatást is, ahol Fry visszaküldi magát a múltba, s Seymourral együtt boldogan éli le napjait- úgy ahogy azt mindketten megérdemlik.  

6. Dug (Up)

556919_10150807410839071_1251521084_n.jpg

Mi történik, ha veszel egy játékos golden retriever kölyökkutyust és egy olyan nyakörvet adsz rá, mely szavakra lefordítja a gondolatait? Segítek: Dug. Ez a sci-fis megoldás Dug-ot nagyon különlegessé tette, hogy abszolút felülmúlja azt, amit eddig a kutyákról gondoltunk.
Mindemellett egy nagyon jó és hűséges társ, amit be is tud neked bizonyítani, hacsak... MÓKUS!

3. K-9 (Doctor Who, The Sarah Jane Adventures, K-9 And Company)

A Ki vagy doki? univerzumban az Idő Lordok társai. Az egyik legismertebb verziót a Tizedik Doktor adta ajándékba Sarah James Smith-nek, hogy pótolja az előző típus elvesztését.

Small_k9.png

Az új K-9 Mark IV már továbbfejlesztett változat, többek közt memóriával is rendelkezik. Lehet benne tárolni dolgokat: a Tizedik Doktor pl. ajándékként elrejtett benne egy olyan órát, mely felismeri az idegen létformákat, s két szónikus ajakrúzst, melyek Sarah későbbi kalandjaihoz szükségesek lehetnek.

Emellett ez a típus sokkal fogékonyabb az érzelmek felismerésére és kifejezésére.

itelet banner500x150.jpg
 
2. Kopernikusz és Einstein (Vissza a jövőbe)

Kopernikusz Brown Doktor kutyája 1955-ben. Nevét Nicholas Kopernikusz után kapta. 

copernicus.jpg

Csak úgy, mint később Einstein a Doki kísérleteiben a "tengeri malac" szerepét töltötte be. Ott volt Brown-nal azon a november ötödikei estén is, mikor tesztelte az agyhullám analizáló készülékét.

A Doki következő kutyája Einstein (Enie) volt 1985-ben. Ő volt a világ első időutazója; nevét a híres fizikus, Abert Einstein után kapta.

einstein.jpg

Annak ellenére, hogy a Doki őt is sok kísérletéhez felhasználja, nagyon törődik vele; Marty és Jennifer előtt egyetlen állandó társa Brown-nak (a többi kutyán kívül).
Hogy közös életüket megkönnyítsék a Doki épített egy automata kutyatáp adagolót is Enienek.

1. Porthos (Enterprise)

Jonathan Archer kapitány beagle kutyusa, aki testvéreivel együtt Dumas három muskétása után kapta nevét. Porthos volt időben az első űrállat a Star Trek szériában, emellett - szerintünk- a sci-fi műfaj egyik legédesebb kutyusa is egyben.

enterprisepics-0018.jpg

Tudni kell róla még, hogy imádja a Cheddar sajtot, emellett Archer kapitány hűséges társa, akinek hangulatához mindig igazodik.

Ha esetleg szívesen olvasnál még kutyákról, akkor itt egy kis rövid ajánló a héten megjelent Gazdátlanok című könyvünkről:

gazdátlanok.jpgAMIKOR

az ember felelőtlen kísérleteket végez állatokon, ne csodálkozon, ha a dolog kicsúszik az irányítása alól. Ez történik egy brit laboratóriumban, ahol szigorúan titkos biológiai kutatómunka folyik.

KÉT

kísérleti állatnak sikerül megszökni, és a szabadságvágytól vezérelve kóboréletbe kezd az északnyugat-angliai tóvidék gyönyörű tájain. Idilljüknek ismét az emberek beavatkozása vet véget: mivel a

KUTYA

alapvetően húsevő, a környéken eltünedező birkák először a gazdákat riasztják, majd megjelenik a hatóság is, és híresztelni kezdi, hogy a szökevények egy veszélyes biológiai fegyvert hordoznak magukban. A két kutya tehát újra menekülőre fogja, és csupán egyetlen barátban bízhat, egy agyafúrt rókában, aki minden kelepcéből ismeri a kiutat. Az izgalmas hajsza ezzel

ELINDUL…

A többszörösen díjnyertes angol szerző világszerte ismertté vált könyveivel, melyek közül többet meg is filmesítettek. Történeteiben az állatszereplők szájába emberi szavakat ad, hogy így mondjon véleményt nemcsak róluk, de rólunk, emberekről is. Ez a megkapó története több hónapot töltött a New York Times bestsellerlistáján, és kétség sem férhet hozzá, megérdemelten.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr965235991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása