Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Harrison Ford a Szárnyas fejvadász folytatásában!

2013.10.10. 12:29 :: Zanphagras

Harrison Ford a Szárnyas fejvadász folytatására készül: a 71 éves színész már tárgyalt Ridley Scott rendezővel a szerepről.

Az Indiana Jones- és Star Wars-filmek sztárja a BBC online hírszolgáltató értesülése szerint egy játék és szórakoztató honlapon számolt be arról, hogy "csevegett" a dologról a kultfilm brit rendezőjével.

"Őszintén csodálom Ridley-t magánemberként és rendezőként is. Nagyon örülnék, ha megint együtt dolgozhatnék vele a történet folytatásán" - mondta Harrison Ford az IGN.comnak.

A film producerei két éve jelentették be, hogy Ridley Scott folytatást tervez 1982-es alkotásához, amely a sci-fit a bűnügyi filmek sötét világával elegyítette. Az eredeti film Philip K. Dick Álmodnak-e az androidok elektronikus bárányokkal? című regényéből készült. Ford Rick Deckard nyomozót alakította, aki replikánsokra, emberi külsejű robotokra vadászik. A klasszikussá vált alkotásban Sean Young, Rutger Hauer és Daryl Hannah volt a partnere.

Az Alcon Entertainment előzményfilmet vagy folytatást akart, nem gondolkodott a harminc évvel ezelőtti produkció újraforgatásában. Andrew Kosove producer két éve még kizárta, hogy Ford visszatérne egykori szerepében. "Ez egy új megközelítés, és az én elképzelésem szerint ez azt jelenti, hogy teljesen fel kell frissíteni, beleértve a szereposztást is" - mondta akkor.

A Szárnyas fejvadász különleges effektusai két Oscar-jelölést kaptak, a film azonban nem lett kasszasiker a mozikban, és a kritika is hűvösen fogadta. Videón viszont nagyon népszerűvé vált. 1993-ban bekerült az amerikai Kongresszusi Könyvtár Filmkatalógusába a "kulturális, történelmi, illetve esztétikai jelentőségük" miatt megőrzendőnek nyilvánított alkotások közé - írta a BBC News.

Forrás: bookmixer

3 komment

Címkék: film könyv

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr405561804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.11.04. 23:51:42

Ha jól emlékszem, akkor a replikáns lánnyal elmennek vidékre, ezzel zárul a film. A lány különleges, nincsen korlátozva az életkora, és nem is tudja magáról, hogy replikáns.

Nekem anno azért tetszett a film, mert tökéletes volt. Minden részlet a helyén volt benne.

Gyingizik 2013.11.07. 11:15:15

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: De ez csak az első verzióban volt így a rendezői változatban már a lány is olyan, mint a többi, vagyis korlátozva van az életkora.
süti beállítások módosítása