Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Lézeres időjárás manipuláció - újabb eszköz a természet megszelídítésére

2014.04.23. 15:11 :: Valdar

RTX12K8N.jpg

Az egyik legelterjedtebb összeesküvés-elmélet szerint az Egyesült Államok manipulálja és fegyverként használja az időjárást. Bár a „bizonyítékok” megkérdőjelezhetők, most kipattant egy hír, ami újra fel fogja kavarni az állóvizet ezen a téren.

kifurkeszhetetlen.jpg

Eddig a fanatikusok főleg a HAARP-ot (High Frequency Active Auroral Research Program) és a repülőgépek által kibocsájtott kondenzcsíkokat okolták a szerintük gyanús időjárási jelenségekért. Homályos fejtegetések és „megdönthetetlen bizonyítékok” hada kering az interneten, most viszont amerikai tudósok újabb hírrel álltak elő. Egy új, nem kémiai módszert találtak ki az eső előidézésére, az erre használt eszköz pedig nem más, mint a lézer! A tervek szerint a koncentrált lézersugár olyan töltésváltozást idézne elő a levegő molekuláiban, ami villámláshoz vezethetne, az pedig esőhöz.

weather-lasers-e1397955558351.jpg

Persze a dolognak technikai korlátai is vannak: A lézersugárnak 500 méternél magasabban is maximum intenzitással kellene működnie, egyelőre azonban még az 50 centimétert is alig érik el. Ennek javítására számos terv készült már, de még mindig keresik az ideális és költséghatékony megoldást.

Azonban, mint minden más időjárás-manipuláló eszköz, az esőhozó lézer is magában hordoz némi veszélyt. Ausztrál kísérletek bebizonyították, hogy a mesterségesen generált eső a célterület körül a csapadék csökkenését eredményezi, hiszen nem lehet a semmiből vizet előállítani. Egy újabb negatívum lehet, hogy az ötlet újra beindíthatja az összeesküvés-elméletek körüli hírverést, de – ahogy az internet egyik alapszabálya szól – ne higgyünk el mindent, amit a neten olvasunk!

2 komment

Címkék: tech tudomány

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr226071890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Robiekin · http://megfizethetetlenegeszseg.blogspot.hu/ 2014.04.24. 14:02:01

Szeretném, ha csak éjszaka esne az eső, mindig sütne a nap. Előre is köszönöm!!
süti beállítások módosítása