Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Megjelent a szeptemberi Galaktika és a Galaktika XL Star Trek-különszáma!

2014.09.09. 11:44 :: chanij

600x400.jpg

Megérkezett a Galaktika 294-es, szeptemberi száma és a legújabb Galaktika XL!

A Galaktika magazin szeptemberi számát Dale Bailey kisregényének első része nyitja, melyben egy művészcsoport öngyilkos partikon várja a világvégét. Carrie Vaughn írása szerint a mértékletesség a legfontosabb elv egy rendkívül szabályozott világban. Margaret Atwood villámnovellája a szavak teremtő erejének és a névadás komoly tétjének példázata. Sarah Langan antiutópiájában a küzdelem ereje a legfőbb érték. Arthur C. Clarke (TŰZSZÜNET, FÖLDFÉNY) egy kalandos és felejthetetlen marsi utazást dolgoz fel. Genevieve Valentine a lázadás lehetőségét villantja fel egy hamis, de működőképesnek látszó rendszerben. Vylar Kaftan civilizációs „társasjátéka” izgalmas perceket tartogat. A magyar szerzők közül Antal József (JUSTITIA) egy robot vallomását adja közre; míg Jobbágy Tibor „Aréná”-jában a harc legfontosabb eszköze az ellenség megismerése. A havi retro Bob Shaw „Játékország sötét éjszakája” című novelláját eleveníti fel.

Grant Morrison és Cameron Stewart „Tengeri Chico” című képregényének első részét olvashatják ebben a számban. A magyar gőzpunk közösség tagjaival készült interjú egy rendkívül színes szubkultúrát mutat be. A szférák zenéje a Five Year Mission zenekar „fantasztikus” muzsikáját elemzi. A Kapcsolatfelvétel a Szefantor-táborról számol be. A filmrovat a Vexille technovilágának útvesztőibe kalauzol.

A tudományos főanyag a bennünk élő gonosz kérdését járja körül. A lapban olvashatók még érdekes írások az elektromos autókról, a hidrogénhajtású megfigyelő repülőről, szalonnahajtású motorról, mesélő lámpáról, valamint a mókuskerék mosógépről.

Az XL-kiadás A. C. Crispin Star Trek-történeteit tartalmazza: Az Örökkévalóság Őrzőjének előzmény-regényét (Egy fiú az Örökkévalóságnak) és az „Utolsó szavak” című novellát.

A Galaktika 294. száma  megrendelhető a Galaktikabolton, vagy megvásárolható az újságárusoknál (az XL-változatra pedig továbbra is előfizetőként tehet szert)!

Szólj hozzá!

Címkék: sci-fi irodalom tudomány fantasy megjelenés galaktika

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr16682909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása