Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Jön az Avatar 2... és az Avatar 3

2010.10.28. 16:30 :: GalBob

Megszületett a megállapodás a Fox Filmed Entertainment és James Cameron között, trilógiává bővül az Avatar - jelentették be a stúdió elnökei, Jim Gianopulos és Tom Rothman.

James Cameron, a film világának és az Avatar-mitológia atyja már bele is fogott a forgatókönyv megírásába, s jövő évtől kezdve aktívan részt fog venni a forgatást megelőző produkciós előkészületekben is. Cameronon áll, hogy párhuzamosan készíti-e a két film felvételeit vagy külön-külön, ám mindenképpen iparkodnia kell majd, ha tartania akarja a 2014-es megjelenési dátumot. A harmadik rész pontosan egy évvel a második után, 2015 decemberére várható.

Az Avatar minden idők legjövedelmezőbb mozifilmje, majdnem 2,8 milliárd dollárt hozott a pénztáraknál, ráadásul a Blu-ray kiadás máig a legkeresettebb lemez az otthoni filmek piacán. Elnyerte a Golden Globe díjat mint legjobb film és legjobb rendezés, s kilenc kategóriában Oscar-díjra is jelölték, amiből hármat be is zsebelt a legjobb művészeti rendezés, vizuális effektek és fényképezés kategóriákban. Nem meglepő, hogy a stúdió elnöksége költői tirádák kíséretében méltatta Cameront a folytatások bejelentése során. 

Habár az Avatar majd 10 évig készült egy több mint 15 éve írt script alapján, ami sokáig Cameron íróasztalfiókjának legalján csücsült (legalábbis így szól a legenda), a fenomenális látványvilág megteremtéséhez szükséges, s a rendező által kifejlesztett kameratechnológia már adott, így a négy éves elkészülési idő reálisnak tűnik. Bízzunk benne, hogy nem újracsomagolt Disney-klasszikusokat kapunk Avatar 2-3 címén.

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: film

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr802405377

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Jönnek az új Avatar-filmek 2011.01.26. 11:51:02

James Cameron az Avatar két folytatását is tervezi. A gigaprodukciók eszmei atyja az Entertainment Weekly-nek elárulta: a második és a harmadik részt 2014 és 2015 karácsonyán fogják bemutatni a jelenlegi tervek szerint.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása