Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

A Trónok Harca 16 legsokkolóbb, legmeglepőbb jelenete

2013.06.07. 14:21 :: Gavarra

NedStarkExecution.jpg

A múltheti Vörös Nász kapcsán, úgy gondoltuk itt az ideje csokorba gyűjteni a sorozat leginkább "miaszentatyaúristentejóégeztmostnemmondod?!!!!" jeleneteit. A bejegyzésben 16 videórészletet láthattok. Mondanom sem kell, hogy aki nem látta a sorozatot, vagy csak most ismerkedik vele óvatosan szemezgessen, mert spoiler gyanús videók is felbukkanhatnak.

face xl borito.jpg

 

16./Jaime Lannister kilöki az ablakon Brant

Az első évad első része ezzel a sokkoló jelenettel zárult, kellően bemutatva ezzel George R. R. Martin által alkotott világ hangulatát. Ser Jaime Lannister, hogy megóvja nővérével való nagyon (NAGYON) szoros együttlétük titkát, egyszerűen kilökte az ablakon az egyik legifjabbik Stark gyereket. "Mindent a szerelemért" mondhatnánk, de azért kár tagadni, hogy reménykedtünk egyfajta csodába, s abban, hogy Bran újból járni fog. Hát az élet nem mindig kegyes….

 

15./ Viserys megkoronázása

Szegény Viserys. Annyira akarta a Vastrónt és a vele együtt járó koronát. Nos, habár Vastrónra nem ülhetett, a koronát megkapta - igaz, nem egészen olyan formában, mint számított rá. Khal Drogo saját kemény mellizmairól letépte aranyékszereit s bedobta egy üstbe.  Ezután megolvasztotta őket, majd a "Sárkány" megkoronázásaként egyszerűen ráöntötte Viserys fejére. 

 

14./ Ned Stark lefejezése

Az első évad egyik, ha nem legsokkolóbb jelenete, mikor Eddard Starkot Joffrey király parancsára lefejezik. Rajongók ezrei (akik nem olvasták a könyvet, s azok is akik igen) szurkoltak hogy az a bizonyos kard valamilyen csoda folytán mellé suhintson, vagy egyfajta mágiának köszönhetően kicsorbuljon. 

Ekkor tanulta meg minden néző, hogy ebben a világban a Sors kegyetlen játékot űz szereplőivel és senki - SENKI - nem úszhatja meg ép bőrrel.

 

13./ A sárkányok kikelése

Az első évad végén láthatjuk Daeneryst ahogy Khal Drogo temetésére felépített máglyából kilép - épen és nőiesen- a három sárkányával egyetemben, akik a nagy tűznek köszönhetően kikeltek a tojásukól. Úgy gondolom, hogy ekkor bizony mindenki kicsit közelebb húzodott ahhoz a bizonyos TV/ számítógép kijelzőhöz.

kivansagok500.jpg

12./  Theon (próbálja) lefejezni Ser Rodrick Cassel-t

Igen, Theon Greyjoy  "nemtetszési-indexe" valahol ott kezdett mély repülésbe kezdeni, mikor bevette Derest. Az csak tovább tetézi felépített imidzsét, hogy egy normális lefejezést se tud végrehajtani, aminek bizony Ser Rodrick Cassel látta kárát.

 

11./ Melisandre és az árnyember születése

A második évad igazán "wtf?!" pillanata volt, mikor Melisandre, R'hllor - a Fény Urának- Vörös Papnője köszönhetően istene és Stannis Baratheon közbenjárásának életet adott egy nem mindennapi lénynek: egy árnyembernek. Hiába, az éj sötét, és tele van terrorral. 

Csak szegény Davost sajnáltuk, hogy mindezt végig kellett néznie….

 

10./ Theon brutalitása

Ismét Theoné a főszerep. Hogy elhitesse mindenkivel, hogy a két fiatal Stark gyereket megtalálta és keményen megtorolta szökésüket, lemészárol két ártatlan falusi gyereket, ropogósra sütötte őket, majd felakasztotta őket Deres falára. Mi is kb. úgy néztünk erre a jelenetre, mint Luwin mester, akinek pillantásában a bánat és félelem furcsa párosa tűnt fel.

9./ Joffrey a célkeresztben lévő Rosnak megparancsolja, hogy verje véresre a másik utcalányt

Joffrey, Joffrey, Joffrey. Már eddig is tudtuk, hogy nem vagy normális, de ennél a résznél igazán kitettél magadért. 

itelet banner500x150.jpg

8./ A Véreb feladja a harcot a Blackwater-i csatában

Sandor - a Véreb- Clegane az egyik legkeményebb karakter a Trónok Harca sorozatban, azt a gyengeségét leszámítva, hogy fél a tűztől (bár megértjük az eziránti aggodalmát). Hogy vajon mit csinált akkor, mikor egész Blackwater lángokba borult? Nos, úgy lépett le, mint egy igazi főnök - természetesen csak azután, hogy Stannis számtalan emberét a másvilágra küldte- világgá kiabálva nézeteit: F**k the kingsguard, f**k the city, f**k the king.” 

 

7./ Jon Snow megöli Qhorin Halfhand-et

Tudtuk, hogy el fog jönni az a pillanat, mikor a legendás harcos, Qhorin Halfhand megparancsolja Jonnak, hogy tegyen meg mindent, annak érdekében, hogy beépüljön Mance Rayder és a vadak  közé - még ha ehhez az is kell, hogy megölje őt. 

Ennek ellenére, mikor eljött ennek az ideje, igenis lefagytunk egy időre.

 

6./ A Mások megérkezése, avagy "a tél nem közeleg, hanem már itt van!"

A második évad legalább olyan jó zárt, mint az első. A sárkányok hiányát itt a Mások pótolták, igen hatásos belépővel. Sam félelmét teljesen megértettük.

 

5./ Beric Dondarrion halála majd újabb feltámadása

Egy lángoló kard! Párbaj a Vérebbel! Sandor Clegane megnyerte a küzdelmet, megölte Beric Dondarriont. Vagy mégsem? Legalább akkorát néztünk, mint a Véreb, mikor a felettébb halottnak tűnő Beric Thoros segítségével ismét talpra áll, köszönhetően a Fény Urának.

vilagokoreorokvilagabanner.jpg

 

4./ Jamie Lannister és "pénz nem minden" című tanmese

Miután megmentette Brienne-t egy kiscsoportos mélyreható vizsgálattól, Jaime megtanulta Locke-tól, hogy nem vásárolható meg minden… 

 

3./ Jeor Mormont megölik a saját emberei

Az Éjszakai Őrség Parancsnokának halála legalább olyan váratlan volt, mint egy éjszakai szivárvány. Oké, hogy a srácok éhesek és elégedetlenek voltak a korántsem szívhez szóló, és család melege hangulatot árasztó Craster hajlékban, de ezt azért a mi gyomrunk sem vette be.

 

2./ Ros halála 

Kisujj és Varys fagyos beszélgetéséből - melyben Petyr ecseteli, hogy a káosz, olyan, mint egy létra- megtudjuk, hogy a mindig sziporkázó Ros bizony csúfos véget ért. //újabb bizonyíték arra, hogy Joffrey bizony, nagyon nem tud bánni a nőkkel//

 

1./ A Vörös Nász

A "legmegrázóbb jelenet" címet, pedig kétségkívül a múlt heti rész viszi, melyben Robb Starkot, Lady Catelyn-t, Talisat és még számos Starkot egyszerűen lemészárolnak az Ikreknél. 

Már akkor sejtettük - ahogy Cat is-, hogy valami baj lesz, mikor megszólalt a Castemere-i esők ismerős dallama. Persze az igazi horror csak ezután következett…

 

Ti mit gondoltok a listáról? Van még olyan rész, amit beletennétek?

Ha esetleg nem állnátok meg a sorozat nézésénél, illetve nem bírtok várni még egy évet a a negyedik évadig, akkor ajánljuk Nektek George R.R. Martin köteteit angol nyelven, melyek most fél áron kaphatóak a booker.hu-n:

trónok angol 2.jpg

Forrás: blastr.com

16 komment

Címkék: game of thrones trónok harca

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr635349556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kemencés Szittya Buci 2013.06.07. 16:52:16

Az első évadban kb mindegyik szereplő halála eléggé WTF jelenet volt, ugye az átlag sorozatnéző nem ahhoz szokott, hogy megismertetnek egy rakás főszereplőt, majd a felét ki is nyírják rövid időn belül. Lehetne még mondani Drogo, Robert király, Syrio Forel, Baelor, Benjen halálát is idevenni.
A listából engem Robb, Jeor és Ned halála sokkolt leginkább. Kb ilyen sorrendben.

mojoking77 2013.06.07. 18:02:27

Es meg van egy resz az evadbol.... Martin eddigi munkait ismerve , lesz itt akkora cliffhanger, hogy szegeny ki sem mer majd mozdulni a kovetkezo evad elso reszenek bemutatojaig otthonrol :)))

rockjano 2013.06.07. 19:41:05

Az igazság az hogy baromi jó a sorozat. Messze ver minden eddigit.

Kegyetlen, véres, néhol filozófikus de nagyon rendben van. Kissé sokrétű talán de ilyen a könyv...

Nedudgi - Dörrög Zultán 2013.06.07. 19:47:36

A Vörös Nász a sorozatban sokkal brutálisabb lett, mint a könyvben. Ugyanis a regényben Robb felesége nem megy el az esküvőre, így természetesen megölni sem tudják, főleg nem ilyen brutálisan.

Conan The Librarian 2013.06.07. 20:53:02

@Nedudgi - Dörrög Zultán: Helyette a végén a csalódott anya addig nyiszálja foglya torkát, amíg csontot ér, Robb-ot is sokkal kegyetlenebbül szúrják le, és utána még ugye művelnek néhány "vicces" dolgot a testekkel. Szerintem a könyv durvább.

Steve the Great 2013.06.07. 20:59:44

No és amikor Theont kiherélték?

bknn 2013.06.07. 21:55:35

Joffrey halála az esküvőjén.

bknn 2013.06.07. 21:56:13

Ja, az csak a könyvben volt.

A nép fia 2013.06.07. 22:36:51

@bknn: Kösz a spoilert.
És most szívj gázd, s gyújts rá!

zaphodbeeb 2013.06.07. 23:36:07

A jónak tűnő és a rossznak tűnő karakterek ugyanúgy hullanak. A könyvet olvasva rosszabb a szimpatikus karakterek elvesztése, mert olvasva sokkal tovább "vannak velünk".

Faby 2013.06.08. 00:00:49

Nekem Ned Stark lefejezése sokkal nagyobb WTF volt anno, mint most a vörös nász. Először az első évadot néztem meg, utána olvastam a könyveket, így az a jelenet nagyot ütött. Mivel mostanra a magyarul eddig megjelent könyveken túl vagyok, a vörös nász már nem volt annyira meglepi. Könyvben olvasva viszont sokkal durvábbnak tűnt, itt most filmen nem jött át annyira a WTF érzés. Könyvben elég hosszú ez a jelenet, a sorozatban nekem eléggé gyorsnak, rövidnek tűnt.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.06.08. 08:43:06

Nálam Viserys megkoronázása volt a legdurvább, annyira természetes volt minden szereplőnek, és annyira brutális volt, hogy á, még sokadszorra nézve is meglepődök.

kávébabszemjankó 2013.06.08. 09:40:31

Ezek után hogyan lehet lezárni az évadot a 10. résszel???

bknn 2013.06.08. 14:17:07

@kávébabszemjankó: Megfelezték a könyvet. A negyedik évad is a harmadik könyvről szól majd.

kávébabszemjankó 2013.06.08. 14:57:05

@bknn: én nem olvastam a könyvet, így nem tudom mi jön még. De spoiler nélkül - lesz még meglepetés a 10. részben ezek után? Általában a sorozatok mindig az évadzáróban sokkolnak, hogy felfokozott érdeklődéssel várják az emberek az új részeket a szünet után.

TéeSzElnök 2013.06.10. 12:11:08

"Ti mit gondoltok a listáról?"

Nem tudom feltűnt-e, hogy többé-kevésbé időrendben haladtunk. Szóval lehet köpködni, lehet Martint fikázni, de aki tobább nézi/olvassa, az kösse fel azt a bizonyos nadrágot...
süti beállítások módosítása