Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Gonosz a gyerek! - 15 horrorfilm, amiben a gyerektől kell félni

2013.07.12. 13:40 :: Conney

441268521_056cd26a65_z.jpg

A gyerekek legtöbbször mindig kicsik és védtelenek, viccesek és játékosak, tehát egyértelműen"cukik" és "édik". A horrorfilmek birodalmában azonban nem minden az, aminek elsőre látszik: a filmek ezen műfajában mára már nem egy olyan alkotás született, amelyben ezek az általában romlatlan kis csöppségek cseppet sem ártatlanok! Miért éppen gyerekekkel rémisztgetik a nézőt? És miért hatásos ez? Mindezek mellett 15 olyan horrorfilm is szóba kerül, amelyekben kis gyerekek a nagy gonosztevők.

A horrorfilmek esetében sokak számára egy másfél órás üldözős vérengzés vagy egy mutálódott rovar sem olyan rémisztő, mint egy merev tartású, kócos, beesett szemű, üveges tekintetű, lassan mozgó tizenéves, vagy fiatalabb gyerek - adott esetben több ilyen gyerek. A sminken, mozgáson és ruházaton kívül éppen azért lehet ijesztő egy kislány vagy kisfiú, mert nem azt a szerepet valósítja meg, mint amit a valódi életben betölt. Normál esetben a gyerekek védtelenek és a felnőttek feladata megvédeni őket - ezekben a horrorfilmekben a felnőtteknek éppen magukat kell megvédeniük, akár a saját gyerekükkel szemben is. Az a kép, amit a valóságban a gyerekekről alkotnak, hogy a kerek szemű, szende gyerekek hozzájuk bújnak, rájuk támaszkodnak, felnéznek rájuk, egy horror filmben teljesen felborul, megfordul és a tündéri gyermekek elvetemült, kegyetlen, hidegvérű gyilkosokká válnak. Ennek a lelki pofonnak köszönhető, hogy a horrorfilmek ezen fajtái ekkora hatást tudnak elérni. A gyerek-horrorok főszereplői egy-két kivétellel jól kategorizálhatóak: a démonok, a Sátán által megszállt gyerekek, a zombi-gyerekek, a halott, túlvilági gyerekek, az árva gyerekek karakterei, illetve ezek ötvözetei a leggyakoribbak.

Ha nem tudsz választani, melyik horrorfilmet nézd meg, a 101 horror film - amit látnod kell, mielőtt meghalsz segít neked!

bk007576nagy.jpg

Lássunk 15 olyan horrorfilmet, amelyekben gyerekek rémisztgetnek! Ezekben a filmekben nem ők félnek a sötétben lappangó gonosztól, a lakásban járkáló szellemektől, a sarokban megbúvó bestiáktól vagy az ágy alá bújt szörnyektől, hanem pontosan ők maguk ezek a rémek!

Az ördögűző

Az ördög által megszállt kis szörnylány esete. A gyerek vérfagyasztó tetteit először betegségek következményeinek nézik, végül pedig egy ördögűző jelenti a végső megoldást.

ördögűző.png

Démoni doboz

Egy díszes fadoboz felborítja a kislánynak, Emnek az életét. Furcsán kezd viselkedni, és apja megpróbálja tőle levenni a dobozt. Itt is az ördögűzés marad utolsó esélyként.

démoni doboz.jpg

A kukorica gyermekei

Horror a kukoricaföldeken. Egy tizenkét éves fiú vezette gyerekcsoport felnőtteket mészárol. Bár nem mindegyik gyereknek tetszik ez az élet, megszökni mégsem olyan könnyű, mint gondolják és a csoport tagjai között is elszabadulnak az indulatok egymással szemben.


a kukorica gyermekei.jpg

salker hamarost.jpg

Az árva

Az örökbefogadott 9 éves kislány gyanússá válik, és az anyának szembesülnie kell azzal, hogy az ismeretlen, akit a családjukba fogadtak, közel sem olyan ártalmatlan, mint amilyennek hitték.

az árva.jpg

A kör

A horror-kislány történetének prototípusa és egyik legismertebb darabja. A tévé, a videó, a telefon és a kút a film jellegzetes motívumai, és persze a mindig vizes, csúszó-mászó, hidegvérű Samara áll a középpontban.

a kör_1.jpg

Szemek arc nélkül

A tébolyodott tudós és sebészprofesszor célja újraépíteni lánya arcát, ami egy balesetben roncsolódott szét, és ehhez fiatal lányokat rabol el. Az eredmény, a babaszerű remekmű hátborzongató.

szemek arc nélkül.jpg

A túlvilág szülötte

Egy soha meg nem született lény felnyit egy túlvilági átjárót, az átok újraéled, a teremtmény erősödik, és fény derül egy régi családi titokra egy spiritiszta segítségével, miközben a kis Casey Bell nem érti, miért hagyta magára az anyja. Az átjárót neki kell lezárnia.

a túlvilág szülötte.jpg

Silent Hill - A halott város

Egy anya megszökteti gyógyíthatatlan kislányát, és egy városba jutnak, amit belep a köd és a Sötétség uralja. Anya és lánya elvesztik egymást, és míg egymást keresik, egyre szörnyűbb dolgok derülnek ki a városról.

a halott város.jpg

alekszandra500 copy.jpg

Ómen

Damienről kiderül, hogy ő a Sátán fia. Az örökbefogadott fiúnak köszönhetőek a rémségek és tragédiák szerte a világon. A fiú maga az Antikrisztus és csupán egy ember képes vele szembeszállni.

ómen.jpg

Elátkozottak faluja

Az idegenek megtámadnak egy kisvárost, s az asszonyok hamarosan az ő gyerekeiket szülik meg. Az új lények, a rémgyerekek, a teljes hatalomátvételt készítik elő, és csak két ember sejti, mi is van készülőben. (John Wyndham regényéből készült, a Szemünk fényei című írásból.)

elátkozottak faluja.jpg

szemunk.jpg

Az átok

Karen, aki egy cserediák Japánban, egy nyugtalanító külsejű házba megy, ahol egy idős asszonyt kell ellátnia, ám miközben munkáját végzi, furcsa hangokra lesz figyelmes. A hangok forrása rosszabb bárminél, mint amire számított. 

átok_1.jpg

Árvaház

Laura visszatér az árvaházba, amelyben ő maga is felnőtt és fel szeretné újítani, hogy fogyatékos gyerekeket ápolhasson benne. Ám fia megismeri Tomást, a szellemfiút és a nő régi emlékei is visszajönnek. Mindeközben fia is elveszik és sehol sem találják.

árvaház.jpg

 

bannnnner paranoia.jpg

Offspring

Egy csoport kannibál-gyerek felnőttekre vadászik. Ezek a gyerekek vérszomjasak, kegyetlenek és profik.

offspring_1.jpg

 

¿Quién puede matar a un niño? (Ki képes megölni egy gyereket?)


Egy egzotikus szigetre érkezve a házaspár rájön, hogy egyedül maradtak, mivel a szigeten élő gyerekek megölték a felnőtteket. Vérengzés és kivégzések sora, valamint valamiféle vírus is szerepet játszik az eseményekben.

wckac.jpg

Véres karácsony

Egy vidéki horrorkarácsony, melynek keretében a gyerekeket megfertőzi egy zombi-vírus, a szüleik ellen fordulnak és egyre jobban elfajul a helyzet az ünnepek alatt.

véres karácsony.jpg

Természetesen még van néhány a fentiekhez hasonló film, azonban már e 15 film alapján is változatos képet kapunk a gyerek-horror műfajáról - és ha szerencsénk van, kedvet is.

...ha pedig felnőtt pszichopatákról is olvasnál az sf/fantasy területén egy kis további borzongásért, katt ide: http://galaktika.hu/a-fantasy-es-a-sci-fi-legsokkolobb-pszichopatai/

17 komment

Címkék: humor 18+

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr175400447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vasmajom 2013.07.12. 14:08:18

Egy kis helyreigazítás 'Az átokhoz': A kép a 2004-es The Grudge-ból van (amiben valóban a kislány a paráztató elem), a kép viszont a 99-es The Hauntingból, amiben a kastély van. Nem kötekedésből, de na... :)

vasmajom 2013.07.12. 14:11:06

*... a leírás viszont a 99-es...
jó lenne egy szerkesztés gomb :)

Conney 2013.07.12. 14:20:43

Köszönöm az észrevételt, javítom!

Kőtőkálmán 2013.07.12. 14:35:25

@vasmajom:
Látom, otthon van a témában. Csak nem óvónő ?

elmouse 2013.07.12. 21:31:09

Kimaradt Cronenberg-től a Porontyok. Nagy kedvencem.

SarahConnor 2013.07.12. 22:41:45

Az árvaház című filmben - bár gyerekszellemek vannak benne - nem gyerek a gonosz, csak szólok.

G46 2013.07.13. 00:35:13

Üdv!
Eden lake esetleg idejöhet?

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2013.07.13. 11:05:37

kimaradt Macaulay Culkin (talán) legjobb alakítása/szerepe/filmje: Jófiú - www.port.hu/jofiu_the_good_son/pls/fi/films.film_page?i_where=2&i_film_id=4891&i_city_id=3372&i_county_id=1&i_topic_id=2

ez a film egyértelműen alulértékelt, pontosabban elfelejtett/nem ismert(nem látott), pedig félelmetes és (a maga módján) zseniális.

Sárga Király 2013.07.13. 11:56:44

Engedj be, a vámpír kislánnyal. Félelmetes és szívszorító, kegyetlenül szép film.

vadibandi 2013.07.13. 13:46:31

en.wikipedia.org/wiki/Identity_%28film%29

Ez mondjuk határeset, mert csak a végén derül ki,hogy gyerek a hunyó!

waces · http://blog.waces.hu 2013.07.13. 14:19:51

aprosag,de a ringnel celszeru lenne megemliteni az eredeti (es zsenialis) ringu-t is. az a klasszikus kislany-szellemes zsanerfilm es nem (az egyebkent egesz jo) remake

waces · http://blog.waces.hu 2013.07.13. 14:21:11

@G46: mindenkeppen a listan a helye (eden lakenel sokkal jellegtelenebb/rosszabb darabok rafertek).

Yooha · http://indafoto.hu/yooha/lego_architecture 2013.07.13. 19:03:40

@vadibandi: Igazából nem gyerek, vagy hát nem úgy, na ha láttad, akkor érted :)

MagyarZizzi (törölt) 2013.07.13. 22:48:49

A kör (Ringu) és Az átok (Ju-On) mindketten japán filmek feldolgozásai, ahol az eredeti sokkal jobb, sőt ijesztőbb, mint az amerikai remake, szerintem. Az átokban ráadásul nem is a gyerek a fő rémisztési faktor... A démoni doboz és A túlvilág szülötte meg a celluloidot sem éri meg, amire fölvették.

Jerryco 2013.09.23. 23:38:57

Még betettem volna:
Védtelen gyermek - Case 39
Kedvencek temetője - Pet Sematary
süti beállítások módosítása