Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Esküvő japán módra - robot pappal

2010.05.18. 13:57 :: SFblog

Bár a japán kultúra megköveteli a hagyományok tiszteletét, a tudományos fejlődést is fontosnak tartja az ország.  Satoko Inoue és vőlegénye Tomohiro Shibato nem szokványos módon akarta kimondani a boldogító igent. Egy robotot kértek fel arra, hogy adja össze őket múlt vasárnap. A kb. 153 cm magas robot egymaga vezette le az egész szertartást és még énekelt is.


    A Kokoro nevű cég elsősorban a humanoid robotoknak köszönheti hírnevét, többféle robotot dobtak már piacra, hogy a legkülönbözőbb igényeket is kielégítsék.
    A menyasszony a Kokoronál dolgozik és így került kapcsolatba a robottal. Eredetileg ezeket a gépeket múzeumi munkákra tervezték, és főként ott találkozhatunk velük. Satoko Inoue azt is elmondta, hogy mindig is tudta, hogy a robotoknak komolyabb szerepe lesz az emberek életében, mint gondolnánk. Ezt a kis robotot pedig, I-Fairyt annyira megszerette a munkahelyén, hogy mindenképp ott akarta tudni az esküvőjén.
    Tomohiro Shibato, a vőlegény egy robotikával foglalkozó cég professzora. Nagyon örült az I-Fairy ajándékának. „A robotoknak köszönhető, hogy megismerkedtünk a feleségemmel. Így azonnal elfogadtam Satoko ötletét a szertartással kapcsolatban, mindenképp ki akartuk próbálni.” Az esküvő természetesen hivatalos volt, mivel egy anyakönyvvezető is jelen volt a szertartáson.
 

dvice.com

Szólj hozzá!

Címkék: tudomány

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr42012701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása