Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Szívtelenek ellensége

2010.06.01. 12:00 :: SFblog

Az arizonai Charles Okeke az elmúlt két évet egy hatalmas géphez kapcsolva töltötte, ami a szívműködését biztosította. Mára elhagyhatta a kórházat az új, fejlett technológiájú „Freedom Driver"-nek, egy teljesen mesterséges szívnek köszönhetően.  
 

A csodatalálmányt a Tuscon's SynCardia gyártja. Az vállalat, ami a Total Artificial Heart mögött is állt, és ami két éven keresztül Charles Okeket is életben tartotta. A Freedom Driver súlya nem nehezebb, mint a kisgyermekek iskolatáskája.


Okeke nem az első ember, akinek az élete egy teljesen mesterséges szívtől függ. Ez a szívátültetés elhalasztásának bevett módja. Azonban ő az első, aki elhagyta egy ilyen szerkezettel a kórházat, hogy tesztelje a Freedom Drivert. Érdemes megfontolni: az embereket életben tartja, amíg a megfelelő donorra várnak, anélkül, hogy napról napra a szabadságukat rabolnánk. Ez nagy áttörés.


Az orvosok azt állítják, hogy ha a beteg nem is talál megfelelő donort, Charles Okeke képes lesz leélni a hátralevő életét a Freedom Driverrel, amely remélhetőleg a kísérlet sikere után egyre több ember számára lesz elérhető és megfizethető.
 

Nézd meg az alábbi videót, amelyben Charles Okeke maga meséli el tapasztalatait:

 

dvice.com

2 komment

Címkék: tudomány

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr32047312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AlexWolf 2010.06.02. 09:33:32

Aztaaa...ha leélheti vele a teljes életét az ember, akkor tuti én nem kérnék donorszívet. Sőt. Lehet az eredetit is kicseréltetném egy ilyenre, mert ez biztos nem kap infarktust stb. Bár az kérdés, hogy az elemet hogyan cserélik benne.

AlexWolf 2010.06.02. 09:45:04

Mármint, ha tényleg akkora lenne, mint egy szív és nem kellene egy akkora aksi hozzá, mint a régi orosz kvarcórákhoz.
süti beállítások módosítása