Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Guillermo Del Toro leáll a Hobbit-filmekkel

2010.06.01. 17:00 :: SFblog

Úgy tűnik, hogy a Hobbit-filmek több nehézségbe ütköznek, mint gondoltuk, tekintve hogy milyen sokan és mekkora elvárásokkal szeretnék látni őket. A többszöri késés után úgy tűnt, végre minden sínen van, ám a TheOneRing.Net előhozakodott egy hatalmas hírrel…

A hobbit egy készülő két részes mozifilm, amely J. R. R. Tolkien azonos című regényét filmesíti meg. Guillermo Del Toro bejelentette, hogy tovább nem rendezi a filmeket, bár a forgatókönyvírásból ezekután is kiveszi a részét. A hű Tolkien-rajongók iránti tiszteletből Guillermo és Peter Jackson, A Gyűrűk Ura filmtrilógia rendezője, aki  producerként és forgatókönyvíróként is részt vesz a munkában, mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy a rajongók a problémák ellenére is elégedettek legyenek a végeredménnyel.


Del Toro elmondta az oldalnak:
 „Életem legkeményebb döntését hoztam meg. Azok után, hogy majdnem két éven keresztül éltem, lélegeztem, terveztem egy olyan gazdag világban, mint Tolkien Középföldéje. Hálával tartozom Peter, Fran és Philippa Boyensnak és az egész új-zélandi csapatomnak. Olyan kivételes helyzetben vagyok, hogy az egyik legfantasztikusabb állam gárdájával dolgozhattam, és a szakma talán legjobb embereivel. Az életem örökre megváltozott. A rengeteg pozitív tényező mellett azonban túl nagy volt a nyomás, mert az időintervallum, amelyet eredetileg lefoglalt volna a munka eltolódott, és ütközések jöttek létre. 


Peter Jackson Del Toro hiányára panaszkodott, de hozzátette azt is, hogy „a New Line és a Warner Bros le fognak ülni tárgyalni velünk a héten, hogy biztosítani tudjuk a zökkenőmentes átmenetet a volt és a jelenlegi rendező között.”

Mind forgatókönyvíróként, mind rendezőként kívánom, hogy a film szerencsés kifutású legyen. – mondja Del Toro. A első leszek a sorban, aki látni szeretné a kész filmet. Szövetséges maradok, teljes mértékben azon leszek, hogy zavartalanul át tudjam adni a munkát.

A filmek bemutatója állítólag továbbra is 2012-re, illetve 2013 decemberére várható.

scifiwire.com

Szólj hozzá!

Címkék: film

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr82048183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása