Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Két Alien előzményfilm is lesz, három dimenzióban

2010.06.15. 14:27 :: SFblog

Csak egy hír jobb annál, mint hogy Ridley Scott készíti az Alien előzményfilmjét: az, hogy két előzményfilmet csinál! Az első rész után nem kérték fel a folytatás elkészítésére, így James Cameron kapta a lehetőséget – a többit már tudjuk. Mivel a Fox úgy döntött, hogy újraindítja egyik legsikeresebb sorozatát, örömmel vették, hogy Scott vállalta az előzményfilmet – illetve kettőt, amelyek három dimenzióban fognak elkészülni.

 


A Los Angeles Times Hero Complex filmfesztiválján sikerült Scottot mikrofonvégre kapni az Alien – A nyolcadik utas a halál és a Szárnyas Fejvadász vetítése között. Azt már elárulta, hogy az első előzmény a „space jockey” története lesz; biztosan mindenki emlékszik a hatalmas csontvázra, amelyet hőseink az első részben találnak az idegen űrhajóban.

— Lehet, hogy az a holttest nem csak egy szimpla holttest – dobta fel a lehetőséget a rendező június 13-án. – Lehet, hogy egy űrruha, amiben valamilyen lény volt.

És az biztos, hogy mihelyst a rajongók megismerik a ruha lakóját, nem elégszenek meg egyetlen filmmel. Scott úgy véli, hogy a két előzményfilmben be tudnák mutatni, hogy ki is az a lény és honnan is jött, és akkor rátérhetnek a mögötte álló történetre, ami nem lesz egyszerű, elvégre ha elmesélik, honnan is jött, akkor magát a helyet is meg kellene mutatni.


Mindehhez Ridley Scott átvette Cameron módszerét: kapcsolatba lépett a NASA azon tudósaival, akik a világűrben uralkodó állapotokat szimulálják az óceán mélyén. A rendező tőlük kapott néhány ötletet olyan bolygókhoz, ahol az előzmények játszódhatnának. Ezzel összeköthetné a korábbi filmekben látott kolóniákat az emberiség által ma ismert világegyetemmel. A rendező szerint a legvalószínűbb helyszín a Zéta II Reticuli lehetne.

Scott szerint az új filmek az eddigieknél sokkal részletesebben foglalkoznak majd a jövő űrprogramjával, hogy ezzel is közelebb hozza a történetet napjainkhoz. Elvégre az első film is egy csapat „űrkamionosról” szólt, akik csupán a munkájukat végezték, és eközben találkoztak egy rettenetes és addig ismeretlen lénnyel.

Megeshet, hogy a terraformálás is fontos szerepet kap majd a filmekben. Ahogy a rendező azt kifejtette, ha Kennedy folytathatta volna az űrprogramját, akkor mostanra lehet, hogy a Marson is lehetne egy 9000 fős kolónia. Lehetséges, hogy erre a tényre alapozva meglátjuk, milyen lenne az a világ, ahol ez bekövetkezett, és az emberiség már a kozmoszt járja.

Az űrutazás (azaz a fénysebességgel történő közlekedés, valamint az ebből adódó problémák) további tudományos problémákat fognak felvetni. Ridley Scott szerint ugyanis ha a fénysebességgel utazás során az anyag felbomlik, majd újra egyesül, akkor matematikailag is alá kell támasztani, hogy hogyan lehetséges eközben megőrizni az anyagot, sőt, az élő szövetet. Ahogy ő fogalmazott:

- Talán varázslatnak hangzik, de nem az. Ha a huszadik század elején valaki azt állította volna, hogy egy nap feltalálják a mobiltelefont, amivel bárki bármikor felhívhat valakit a világ túlfelén, azt vagy börtönbe, vagy elmegyógyintézetbe zárták volna. Vagyis ha az, amit látunk, közel van az igazsághoz, akkor annál félelmetesebb lesz.

Az Alien-előzményfilm lesz Scott első sci-fije az 1982-es Szárnyas Fejvadász óta. Ráadásul az ötlettől vérszemet kapott, ugyanis a két előzmény mellett Joe Haldeman Örök háború című regényének megfilmesítésén dolgozik. Sőt, azt állítja, hogy a forgatókönyv is készül. Scott szerint ez a könyv remekül rímel a vietnami háború kilátástalanságára és értelmetlenségére, így részben filozofikus, részben költői munkának tartja. Vagy, ahogy Scott mondta, „egy látomás, ami más szintre helyezi a történetet”.

Az első Alien-prequel 2011-re várható, a folytatása 2012-re.

scifiwire

18 komment

Címkék: film

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr222083578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Novi bácsi 2010.06.16. 07:38:43

Beszarás - csak el ne basszák...

Italo Balbo 2010.06.16. 07:50:13

Újabb rajzfilm (a történetben - gondolom - emberi szereplő nem is lesz)

Rob67 2010.06.16. 08:13:14

@Novi bácsi: Én bízom Ridley Scott-ban. A mester nem szokott gagyit kiengedni a kezéből.

dombovarivanda 2010.06.16. 09:12:12

"ha a huszadik század elején valaki azt állította volna, hogy egy nap feltalálják a mobiltelefont, amivel bárki bármikor felhívhat valakit a világ túlfelén, azt vagy börtönbe, vagy elmegyógyintézetbe zárták volna."

Pl. Tesla is állította. Nem zárták.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2010.06.16. 09:23:32

remélem, 2D-ben is elérhető lesz, a lakosság 10-20 százaléka nem látja a 3D-t és csak marhára idegesítő és fejfájdító a végeredmény sajnos.

halfevil333 2010.06.16. 09:40:20

Ha hű marad saját magához, lásd a 2 említett film, akkor nem öli meg a (túlzott) látvánnyal, hanem a sejtelmes részek is kellő hangsúlyt kapnak, így egyensúlyt teremthet és az új generációs rajongók sem háboroghatnak!
Remélem így csinálja és nem egy 12-es karikás vackot tol az arcunkba.
+ még H. R. Giger neve legyen a stáblista előkelő helyén!!!
:)

Ouroboros 2010.06.16. 10:11:04

@Rob67: „A mester nem szokott gagyit kiengedni a kezéből.”

Izé, Mennyei Királyság? Arra mondjuk megtisztelő lenne a gagyi minősítés, mert az a zs utáni katagória.

Ouroboros 2010.06.16. 10:33:29

@Rob67: „Én bízom Ridley Scott-ban. A mester nem szokott gagyit kiengedni a kezéből.”

Izé, a Mennyei királyság megvolt? Azt mondjuk még gagyinak se nevezném, annyira azért nem jó.

_wood_ 2010.06.16. 10:44:39

In 1908, U.S. Patent 887,357 for a wireless telephone was issued to Nathan B. Stubblefield of Murray, Kentucky.

victor vacendak 2010.06.16. 11:06:58

@Rob67: Persze ízlések és pofonok, de én kapásból tudnék féltucat "mester" által összepattintott gagyit sorolni...

supracoger · http://supracoger.blog.hu/ 2010.06.16. 11:07:04

remélem nagyon nagoyn király lesz. mindig is ilyen előzmény filmre vártam ahol kiderül pár dolog eredete

Herrera kapitány 2010.06.16. 11:30:26

@Ouroboros: bazeg nekem a bővített abból bejött eléggé :( gáz :D a Robin Hood szerintem szarabb volt. Alien meg nagyon várós, remélem az első rész hangulatát hozza, annál nincs jobb.

Circus 2010.06.16. 12:42:44

nem rossz, de engem a történet illetve ötlet szempontjából az Örök Háború derített jobb kedvre.

Ez megint csak egy új bőr lenne, amit lehúznak egy bevált rókáról - lásd az 'enyhén' elcseszett új SW-trilógia, pl...

Behajtó70 2010.10.20. 09:24:37

3D? Remélem nem rajzfilm lesz! :O
süti beállítások módosítása