Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Készül a világ leggyorsabb helikoptere

2010.08.06. 15:10 :: SFblog

Bár a Sikorsky X2-t még be sem fejezték, máris megdöntötte az eddigi, 1986-ban felállított 400 km/h-s helikopteres gyorsasági rekordot - igaz, nem sokkal. És a 415 km/h-s sebesség még csak a kezdet.

Az első dolog, amit mindenki meglát az X2-n – amit a Sikorsky cég gyárt, érdemes megjegyezni, hogy Igor Szikorszkij, helikoptertervező alapította 1925-ben – az a dupla propeller, és a négy lapátos design. Hátul van még egy hatlapátos légcsavar, és az egészet úgy tervezték, hogy jól kezelje a légáramlást, óriási sebességnél is.

Az X2-nek mindenképp szüksége is lesz erre, mivel a tervezők azt akarják, hogy mire teljesen elkészül, 415 km/h-val lehessen vele repülni. Ez mintegy 130 km/h-val gyorsabb, mint egy Apache helikopter, aminek a végsebessége 281 km/h körüli.

dvice

Szólj hozzá!

Címkék: tudomány

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr892203697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása