Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Csaknem 500-al megy a leggyorsabb elektromos autó

2010.08.29. 12:00 :: SFblog

Ha úgy tekintesz az elektromos autókra, mintha feltuningolt golfautók, amik csak döcögni képesek a városban, akár talán még nem találkozták a 494 km/h végsebességű Buckeye Bullet 2.5-el.

A járgányt az Ohio State University diákjai építették. Pár napja saját – elektromos motorral rendelkező járművekre vonatkozó – rekordját döntötte meg, amikor 494 km/h sebességre gyorsult két, ellentétes irányú futam Bonneville Salt Flats-ben, az Egyesült Államokban.

Nem is rossz egy golfautótól és talán még az elektromos autók további fejlesztését is serkenti majd, szemben a hagyományos üzemanyaggal rendelkezőekkel. (Bár a teljes cserére még valószínűleg egy jó ideig várhatunk.)

Sajnos nem valószínű, hogy egyhamar találkozhatnánk az autóval Magyarországon, kárpótlásul álljon itt egy videó arról, hogyan is néz ki.


dvice

Szólj hozzá!

Címkék: tudomány

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr422252302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása