Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Sorozat készül a Sandman-ből – Neil Gaiman nélkül

2010.09.04. 17:00 :: SFblog

The SandmanNeil Gaiman zseniális képregénysorozata, ami nem csak a kritika elismerését nyerte el (az egyetlen folyamatosan futó képregénysorozat, amit World Fantasy-díjjal jutalmaztak), de mindmáig óriási népszerűségnek örvend az olvasók körében, s talán a Vertigo legsikeresebb kiadványa – hosszas huzavona után végre mozgóképen is beférkőzik majd álmainkba.


A Warner Bros. a DC Comics, s így a Vertigo kiadó anyacégeként már a 90-es óta tervezte filmre átültetni az álmok urának történeteit. Elsőként 1996-ban készült el egy vázlatos forgatókönyv Roger Avary (Ponyvaregény), Ted Elliot és Terry Rossio (A Karib-tenger kalózai) tollából, ami az első 16 fejezet cselekményeit ölelte volna át. Avary Jan Švankmajer, szürrealista rendező stílusában képzelte el a film látványvilágát, ami miatt összetűzésbe került John Peters-szel (Batman), a stúdió kreatív producerével, így hamarosan elbocsátották. Később Avary és maga Gaiman között vetődött fel újra a filmadaptáció ötlete, miközben a Beowulf forgatókönyvén dolgoztak - az ekkor készült vázlat hónapokig vándorolt íróról-íróra, mígnem a terv érdektelenség miatt hamvába holt.


Ami ezután következett, az nyugodt szívvel nevezhető tragikomédiák sorozatának: egy William Farmer által írt Sandman forgatókönyv-vázlat valahogyan kikerült az Ain’t it Cool News honlapjára, mire a rajongók petíciót indítottak Farmer ellen. A Warner Bros. pár évvel ezelőtt még revízióra küldött egy forgatókönyvet Gaimannek, amit az író nemcsak a legrosszabb Sandman-scriptnek, de minden idők legrosszabb forgatókönyvének nevezett, amelyet valaha is elolvasott. A 2007-es Comic-Con keretében Gaiman úgy nyilatkozott, hogy inkább ne készüljön mozifilm a munkájából, semmint egy igénytelen adaptációt  kelljen végigszenvedniük a rajongóknak. Elmondta: olyasvalakire bízná a projektet, aki legalább annyira megszállottja képregényének, mint amennyire Peter Jackson volt A gyűrűk urával vagy Sam Raimi a Pókemberrel.


Idén ugyan fölreppent pár hír arról, hogy Gaiman tárgyalásokat folytat az HBO-val egy tévésorozatról, amit James Mangold rendezett volna, ám most úgy tűnik, hogy a Warner Bros. tévérészlege végül kezébe vette az irányítást, s állítólag már el is adták a jogokat a CW Networknek. A remek hír egyetlen szépséghibája, hogy jelen állás szerint Gaiman nem fog részt venni projektben, s a stúdió Eric Kripke-ra (Supernatural) bízta a rendezői munkálatokat. A sajtó megkérdezésére Kripke úgy nyilatkozott, hogy szívesen vállalja a megbízatást, azonban aggódik, amiért egy ilyen szenvedélyes és széleskörű rajongótábor igényeinek kell megfelelnie. Ha így áll a dolog, talán mégiscsak be kellene vonni az eredeti mű szerzőjét a forgatásba…

 

blastr

bob
 

Szólj hozzá!

Címkék: sorozat film képregény

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr802269911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása