Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Végül pontot tesznek az UFO-ügy végére?

2010.09.29. 16:00 :: GalBob

Hétfő reggel Washington DC-ben egykori katonatisztek sajtótájékoztatót tartottak, ahol elismerték, hogy a nukleáris kilövőállások területén több azonosítatlan repülő tárgynak is a tanúi voltak. 

Beszédeikben az 1967-es montanai UFO-észlelésekről számoltak be. Szó esik egy körülbelül 10 méteres, vöröses ragyogással övezett objektumról, amely a létesítményt övező kerítés fölött lebegett, bármiféle zaj kibocsátása nélkül. Nem sokkal ezután a kísérleti rakéták meghibásodtak, majd minden ok nélkül leálltak. Ezért a vezérlőrendszer meghibásodását tették felelőssé, azonban a bázison senki sem tudott érdemi magyarázatot adni az eseményre, s parancsba kapták, hogy ne is beszéljenek többet róla. Hivatalosan azóta is az Echo Repülési Incidensként hivatkoznak.

 

Lejjebb további két szemtanú beszámolóját hallhatjuk arról, hogy a Légierő miként ismerte a megfelelő hozzáféréssel rendelkező tiszteknek, hogy valóban UFO-k hatoltak be kilövőállások légterébe. Megtudhatjuk, hogy a Boeing is megpróbálta kivizsgálni a 70-es évek UFO-ügyeit, a Légierő azonban felszólította a céget, hogy hagyjanak fel a további nyomozással. Úgy tűnik számos UFO hatolt be Montana területére akkoriban. Annyira gyakoriak voltak, hogy a Légierő külön protokollt állított fel az újabb észlelések esetére. Az egyik szemtanú egy olyan azonosítatlan tárgyról számol be, amelyik vélhetően le is szállt az egyik montanai kanyonban.

 

A földönkívüli ENSZ-nagykövet múlt heti kinevezése után (amiről sajnos kiderült, hogy sajtóhiba az egész) egyre inkább úgy tűnik, hogy fordulóponthoz értünk az UFO-ügyek tekintetében, s ez a hétfői sajtótájékoztató is táplálni látszik a gyanút, hogy korábban valóban történt valamiféle kapcsolatfelvétel nem e világi élőlényekkel.

A konferencia után több UFO-kutató is úgy véli, hogy a földönkívüliek az atomfegyverekkel szembeni, az emberiség, s a Föld iránt érzett aggodalmukat fejezték ki. Tény viszont, hogy ha egyáltalán földönkívüli idegenek állnak az ügy hátterében, akkor sem tudhatunk semmi biztosat a szándékaikról. Az egyik tanú elismerte, hogy valóban megtörtén a kapcsolatfelvétel a földönkívüli idegenek és az amerikai kormányzat között, ám már akkor sem lehetett tudni, hogy pontosan mit akartak - nem adtak magyarázatot semmire, s semmi jelét nem adták annak, hogy érdekeltek lennének a további kommunikációban. Hogy mennyire igaz mindez, egyelőre nem tudhatjuk, ám talán nem vagyok egyedül azzal, amikor azt mondom...

 

 io9

4 komment

Címkék: tudomány program

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr582331994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AlexWolf 2010.09.30. 10:42:28

ööö...Ez a mondat megragadott: "A földönkívüli ENSZ-nagykövet múlt heti kinevezése után..."
Ez most azt jelenti, hogy kineveztek egy földönkívülit ENSZ nagykövetnek, vagy egy embert, hogy ha majd jönnek az UFO-k, akkor majd ő jól kommunikál velük...bár az utóbbi esetben sincs értelme a dolognak. :D

AlexWolf 2010.09.30. 10:49:54

Talán Douglas Adams mondta, de nem vagyok benne biztos, hogy tényleg ő volt, szóval ne kövezzetek meg.
"Az a bizonyíték a földön kívüli értelmes élet létezésére, hogy még nem vették fel velünk a kapcsolatot!"

Skeez 2010.10.02. 23:07:25

Jó lenne tudni, hogy mi a háttere ezeknek a kijelentéseknek.. Miért most ismeri el az USA az UFO-kat?
süti beállítások módosítása