Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Jövőre érkezik Tom Hanks Star Trek/Heinlein inspirálta websorozata

2010.10.03. 12:30 :: GalBob

Tom Hanks nevét hallva sok minden juthat eszünkbe: a második világháború, asztronauták, lakatlan szigetek, az a furcsa frizura a Da Vinci-kódból, na meg "az élet olyan, mint egy doboz bonbon". Most már a Star Trek és Robert Heinlein neve is felkerülhet a listára.

Hét évnyi tervezgetés után Hanks végre elindítja internetes animációs sorozatát, az Electric City-t, amit a színész/rendező úgy írt le a New York Timesnak adott interjújában, mint "egy magával ragadó film-noir-t, amely betekintést enged egy olyan jövőbe, amely a legkevésbé sem tekinthető diszfunkcionális disztópiának." Eredetileg marionett-bábukkal kívánt dolgozni, ám szerencsére letett erről az elképzeléséről, így nem kell egy Fireball XL5-klónra számítanunk.

Hanks azt is elárulta, hogy az eredeti Star Trek alapján mintázta meg saját sorozatát, amit "borzasztóan jó kalandnak" nevezett, "tele király dolgokkal, amik mind a tévé képernyői elé szögezték az embert." Ezután a sorozat következő három webizódjában bemutatott világ természetéről mesélt:

"Kétségtelenül minden megváltozott, de nem feltétlenül a lehető legrosszabb irányban... Igazság szerint egy jó világot tudtunk létrehozni a rengeteg világvége-forgatókönyv közepette. A mi jövőnk nem degradálódott egy Orwelliánus társadalommá, éppen az ellenkezője történt."

Mint kiderült, Hanks nem csupán Star Treket néz, de sci-fi klasszikusokat is olvas.

"Még mindig emlékszek az első történetre, amit Robert A. Heinleintől olvastam, ami a Have Space Suit - Will Travel volt. Tényleg az járt a fejemben, hogy vajon hol járhatott még ez az ürge, hogy ilyesmikről ír? Aztán lényegében mindent elolvastam Heinlentől, s megértettem a varázsát. Rájöttem, hogy az ilyesmi a legnagyobb móka, ami egy írógéppel kivitelezhető."

Ti mit gondoltok? Felcsigázott a jövőre megjelenő Electric City híre?

 

blastr

4 komment

Címkék: sorozat

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr742341137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szkifi 2010.10.03. 21:37:09

Jól számoltam? :
Tom Hanks + Robert A. Heinlein + Star Trek + animáció + web + sci-fi + jövő = EPIC WIN

Kérem, valaki számoljon utánam!

Szkifi 2010.10.03. 21:39:31

Elszámoltam, bocsánat, az EPIC WINnel való egyenlőséghez hozzá kell még adni a film noirt is.

Cifu78 2010.10.06. 22:17:11

Meglátjuk, Hanks az utóbbi időben nem brillirozik úgy, mint régen.

Szkifi 2010.10.07. 11:41:28

Nem hiszem, hogy szereplő kíván lenni. A HoBOs producerkedései meg igen jók!
süti beállítások módosítása