Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Nyári háború a tél kezdetén

2010.11.24. 07:30 :: Dot hugi

A mai nappal veszi kezdetét az Anilogue 2010. Ez a nemzetközi animációs filmfesztivál nem csak Budapesten, hanem Bécsben is hódít a filmkedvelők körében. Idén 2010. november 24. és december 2. között élvezhetik az animációs filmek szerelmesei a vetítéseket.

Az egyik leginkább várt alkotás, a Nyári háború című anime lesz, amit Európában ezen a fesztiválon mutatnak be először. A 2009-ben készült, felnőtteknek szóló mese viszonylag egyszerű történettel rendelkezik ránézésre, végül azonban egy akciódús, és egyáltalán nem egyszerű sztori kerekedik egy nagymama szülinapjából.

 

Kenji Koiso, „főállásban” matematikai zseni, megegyezik Natuski-val, hogy a nyarat a lánynál, Nagano-ban tölti. Koiso megérkezésekor szembesül a ténnyel, hogy a lány családja a 90 éves matróna születésnapja alkalmából hatalmas családi összejövetelt rendez. Kenji Koiso feladata: úgy kell tennie, mintha a lány jegyese lenne. Miközben pedig egy matematikai egyenlet megoldásán fáradozik, tevékenysége révén a Föld egy párhuzamos valósággal kerül összetűzésbe. Emiatt a véletlen terror cselekmény miatt azonban világszerte körözni kezdik.

Mamoru Hosoda, méltán érdemelte meg, hogy a Japán rajongók Miyazaki (Vándorló palota) utódjának tartsák. Nem csak a stílus hasonlít a mesteréhez, hanem a történetek és a szereplők is ugyanolyan szerethetők és figyelemfelkeltők. Ha valaki úgy dönt, hogy megnézi, garantáltan a székhez szögezi magát 114 percre.

Vetítési időpontok:

Budapest
Bécs
Nov. 26 20:00 UrániaNov. 26 18:00 Topkino
Nov. 28 14:00 UrániaNov. 27 16:00 Filmcasino




Részletek a fesztiválról itt.

Szólj hozzá!

Címkék: film program

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr42468017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása