Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Szeress, Ray Bradbury!

2011.04.27. 11:45 :: Zanphagras

Stephen King munkássága alapján mind tudjuk, hogy írónak lenni félelmetes és pocsék dolog. A Titkos Ablak Mort Raineyje megőrül és széthasad, a Tortúra főszereplőjét pedig egy balesetből egy pszichopata őrült rajongója menti ki... Most javíthat ezen a vélekedésen egy videó, amit Rachel Bloom amerikai énekes-humorista készített. Ő Ray Bradburyt szeretné kimenteni egy balesetből... méghozzá nagyon.

Olyannyira, hogy elkészítette ezt a dalt és videoklipet, a Fuck me, Ray Bradburyt. A dal felében a science fiction nagymester munkásságát méltatja, a másikban pedig az író iránt érzett nemi vágyának kiélését sürgeti a lírai én. A szöveg tele van könyves utalásokkal, így a videó nem csak humoros, hanem (a körülményekhez képest) intelligens is. Például a rím kedvéért (is) címet váltó Fahrenheit 69 egy olyan pillanata a dalnak, amin még maga Bradbury is szélesen elvigyorodott.

A humor mellett a klip másik nagy előnye tagadhatatlanul maga Rachel Bloom, aki igen kiváló adottságokkal rendelkezik, például hatalmas gyűjteménnyel Ray Bradbury életművéből, több eredeti, első kiadással. A videó megtekintése folyamán persze megcsodálhatjuk Bloom kisasszony egyéb kvalitásait is (nyilván a hangjára gondolok, ugye).

Mielőtt bárki gúnyolódással vádolná Rachel Bloomot, le kell jegyeznem, hogy nincs igaza - Ray Bradbury szerint. Az író ugyanis a klip megtekintése után meghívta beszélgetni a hölgyet, és jó barátságot építettek ki.

Külön érdekesség, hogy a napokban a Fuck me, Ray Bradburyt jelölték a science fiction egyik legrangosabb díjára, a Hugo díjra legjobb rövid előadás kategóriában. Valószínűleg Ray Bradbury nem áll majd a győzelem útjába.

Mi sem, mi csak csendesen szeretnénk sci-fi írók lenni. Mert az ezek szerint mégsem olyan rossz, mint ahogy King beállította.

3 komment

Címkék: művészet zs

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr352858900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

666bndygld666 2011.04.27. 12:28:47

Igen, igen... nem állunk útjába, csak csendben sci-fi írók akarunk lenni és reméljük, egy nap rólunk is ír ilyen számokat egy hasonló kvalitásokkal bíró ifjú hölgy... :D

Nathaniel Arthur Parrott 2011.04.27. 16:49:48

Aranyos. Érdekes kifejezése a rajongásnak, de azt hiszem ilyen feleség kell nekem, első kiadásos Bradbury, ahogy láttam dedikálva is van, és nem mellesleg jó kapcsolatban áll az íróval :)

Nathaniel Arthur Parrott 2011.04.27. 17:18:42

@Nathaniel Arthur Parrott: Bocsi a dupláért, de végülis Neil Gaiman felesége(?)[nem tudom összeházosodtak-e már] egy énekesnő, Amanda Palmer. A The Dresden Dolls és az Evelyn Evelyn tagja, illetve szólóprojektje is van, a saját nevén, ráadásul első önálló albumának címe utalás volt, a (szerintem) legjobb misztikus(jellegű) sorozatra a Twin Peaks-re, az album címe Who killed Amanda Palmer.
Dresden Dolls:
www.youtube.com/watch?v=qHpDGxCAzU4

Szóló:
www.youtube.com/watch?v=i62UF7uROGU

Evelyn Evelyn:
www.youtube.com/watch?v=ZJQcsk99dWA
süti beállítások módosítása