Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Jedi Camp 2011-ben - és jövőre is!

2011.08.24. 13:30 :: Zanphagras

Aki nem tudja, mit fog csinálni jövő nyáron - nos, annak most elmondjuk. Megküzd azokkal az álnok, gonosz sithekkel/azokkal az önhitt, dekadens jedikkel, méghozzá a Jedi Campben. A tábor immár éves rendszerességgel megrendezésre kerül, fantáziadús, érdekes és szórakoztató alternatívát nyújtva fiatalok (és fiatal-lelkűek) számára a szokásos nyári fesztiválok mellé.

De mit is kell tudni a Jedi Campről? Hogyan táboroznak a jedik? A leghatékonyabban ők maguk tudják elmondani, mi is ez. Olvassuk el László Norbert összeállítását!

"Öt évvel ezelőtt volt az első nyári tábor, a Jedi Camp, mely a Csillagok háborúja zászlaja alatt szerveződött. Célja a közös időtöltés, pihenés és egyfajta élő-szerepjáték a messzi-messzi galaxis világában. Már a hatodik ilyen rendezvényen van túl a társaság, Az Erő Útjai (AEÚ) fórum, akik ezt az egészet kitalálták, ugyanakkor az elmúlt idő nagy fejlődési szakaszt jelentett a tábor számára is.

2006-ot írtunk, mikor a tábor főszervezője kitalálta korábbi élményei alapján a Jedi Camp alapjait, ahol együtt lehet nyáron a társaság. Az egyhetes találkozó lényege a közös szórakozás és kikapcsolódás, szerepjáték köré szervezve. Ezen az első Camp-en még elég kevesen voltak, ahogy a tervezés is igen kezdetleges volt. A szerepjáték végül nem sült el rosszul, dacára, hogy elég korai elemeket tartalmazott. Első Camp-ként ez tulajdonképpen tesztjelleggel indult: a szervező megvizsgálta, hogy mit lehet kihozni egy ilyen összejövetelből, és levonta a jövőre vonatkozó konzekvenciákat.

A következő évek egyre népszerűbb, fejlődő táboraiból fontos kiemelni a résztvevők számának emelkedése mellett azt is, hogy a játék a 2008-2009-re olyan szinten szervezetté vált, hogy komoly előkészítést igényelt. A játékosokkal bejártuk a klón háborúk, a KotOR és a III. epizód utáni üldözött Jedik éráját is, mígnem elértünk 2010-hez, ahol az elmúlt öt év egyfajta végjátékban teljesült ki az AEÚ saját idejében. Hibák persze voltak mindig bőven, ezeken szerettünk volna javítani, és komolyabban véve a munkát 2008-ra sikerült összehozni a legjobban sikerült tábort.

A KotOR kedvelt korszaka, új eszközök és jelmezek, és a gyarapodó táborozók komoly játéka mind hozzájárult ahhoz, hogy az a tábor olyan legyen, amilyen volt. Akkor vetettük be először a nem-lineáris történetvezetést: az újabb szint megkövetelte az ún. lapozgatós-fantasy-elvet: a kitalált „mesének” vannak meghatározott részei, azonban ezek között a játékosok maguk választják meg, hogy a szituációkban mi történjen, hogyan és merre menjenek tovább. Ez olyan jól sikerült, hogy olykor elég drámai cselekmény bontakozott ki. Az elmúlt években már igazi rohamosztagos-jelmezekkel, airsoft-tal és fejlett eszközökkel bővült ez az élmény, színesebbé téve a játékot. Ez mind segített a tábor külső megismerésében is: láthatóak voltunk már úgy a Klubnapokon, mint a TV-ben is.


Azt lehet mondani, hogy a Jedi Camp mindenképpen sikeres vállalkozás és jó élmény mindenki számára, aki részt vesz benne. Hat év azonban hosszú idő, és sokat változtunk ez alatt, így idén a tábor szülőatyja már nem is főszervezőként volt jelen, hanem korábbi, a feladathoz felnőtt segítők kezébe adta át a szervezést. A következő táborokban tehát új vezetői szemlélet lesz jelen, ami tovább fejlesztheti a rendszert, és kiveheti belőle a kevésbé jól sikerült elemeket. Mindannyian bízunk benne, hogy a jövőben is hasonlóan jó nyári programot sikerül összehozni, egyedivé és Star Wars-kulturális szempontból fontossá téve a Jedi Camp-et."

Hogy az ember nyáron, jófej, vele egy érdeklődésű (Star Wars és sci-fi FTW)! emberekkel együtt vívjon meg egy jedi-háborút?... Nos, minket meggyőzött a koncepció! 

Az idei táborról a szervezők oldalán és facebookos profiljukon lehet részletesen informálódni.

1 komment

Címkék: program

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr63173751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása