Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

5 szuperhős-film, amit soha az életben nem fogsz látni

2012.01.12. 08:00 :: Petrus Becius

Kevés idegesítőbb dolgot tudok annál, mint hogy a hollywoodi filmkészítők beharangozzák egy képregény vagy csupán egy képregénykarakter élettörténetének megfilmesítését, aztán galád módon addig húzzák-halasztják a projektet, hogy végül a film soha nem készül el, a rajongók pedig szépen hoppon maradnak. Persze előfordulhat az is, hogy a film elkészül végre, de őszintén szólva abban sincs mindig túl sok köszönet (igaz, Zöld Lámpás?!). Persze ez az összeállítás az előbbiekről szól, jöjjenek hát a filmek, amik sosem készülnek el, még akkor sem, ha maga Bruce Wayne adja hozzá a kezdőtőkét!

1. Green Arrow

Valljuk be őszintén: Green Arrow igazából a cipőjét sem vihetné Hawkeye-nak (The Avengers), de az ebből a karakterből el nem készült film története tulajdonképpen egészen eredeti. A film címe eredetileg Supermax lett volna, és az író nem más, mint David Goyer (Batman Begins). A történet szerint Green Arrow egy Alcatraz-szerű börtönbe kerül minden bizonnyal élete végéig. A történet legfőbb csavarja pedig az, hogy hősünk a szökést csak akkor viheti véghez sikerrel, ha a DC univerzumának gonosztevőinek segítségét is igénybe veszi. Bár maga a történet tényleg nem hangzik rosszul, a koncepció mégsem teljesen világos, és persze teljesen lényegtelen is, hiszen a forgatókönyv örökre eltűnt Hollywood sötét labirintusában.

2. Lobo

Na jó, valószínűleg ez a leghosszabb ideje ígérgetett adaptáció a filmtörténelemben: még az első Batman-film alkalmával harangozták be, hogy a Loboról szóló film "előkészületben" van, majd kínos csend következett. Hat évvel ezelőtt a Warner Brothers ismét bejelentette, hogy a Lobo-film "előkészületben" van, és mondanom sem kell, a kínos csend azóta is tart...

3. X-Men Kezdetek: Magneto

Az X-Men Kezdetek: Farkas sikerén felbuzdulva ezt a filmötletet tulajdonképpen "belevágták" a X-Men: Az elsők című filmalkotásba. Lényegében arról szólt volna az egész sztori, hogy Magneto bosszúhadjáratot indít a nácik ellen. Szerény véleményem szerint az ötlet menő, kár érte.

4. Spiderman 4: Carnage

A Geek Univerzum egyik komoly kérdése volt, hogy mi volt a Pókember 3 stáblistája után; egyesek szerint egy jelenet, amelyből Carnage megszületésére lehetett következtetni, mások szerint ez csak legenda. A Pókember 4 esetleges megszületését találgatások lengték körül, maga Sam Raimi is tett erre vonatkozóan utalásokat. A csodálatos Pókember előkészületei viszont azt sugallják, hogy annyi esélyünk lesz látni a folytatást (természetesen Carnage-dzsal, mint antihős), mint féllábúként megnyerni egy farbarúgóversenyt.

5. Justice League: The Movie

Higgyétek csak nyugodtan azt, hogy ez a film valaha is elkészül. Csak nyugodtan. Úgysem fog. Egyszerűen nincs elég időkeret arra, hogy minden karaktert rendesen be lehessen mutatni, és mire Christian Bale-t kifizetik, addigra a Justice League pénzügyi okok miatt 4 főre zsugorodik. Arról nem is beszélve, hogy az Álomgyár ezt is gyönyörűen elszúrná, szóval a helyetekben azért imádkoznék, hogy ez a film tényleg sose készüljön el.

via Geektyrant

3 komment

Címkék: film képregény

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr963537261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsoca87 · http://kilencesterv.blog.hu/ 2012.01.13. 12:08:46

"Geek Univerzum egyik komoly kérdése volt, hogy mi volt a Pókember 3 stáblistája után; egyesek szerint egy jelenet, amelyből Carnage megszületésére lehetett következtetni, mások szerint ez csak legenda."

erről van valamilyen videó? Érdekelne, de nem találtam.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2012.01.14. 14:54:07

A Magneto filmhez készült forgatókönyvet úgymond beledolgozták az X-Men First Classba.
Az Igazság Ligájához meg már minden megvolt, forgatási helyszín, stb...a Warner az utolsó pillanatban húzta be a vészféket, mondván, hogy előbb a DC karaktereiről akar egy külön filmet, majd jöhet a film.
Egyébként nem Bale lett volna benne Batman, hanem Armie Hammer.
Egyébként ebből lesz film, hiába mondják egyesek, hogy nem, csak kell idő hozzá. A Warner nem fogja sokáig lenyelni, hogy a Marvel így lehagyja őket.

A Lobo film kapcsán meg úgy két éve Guy Ritchie neve merült fel rendezőként.

De egyébként lehetne folytatni a listát, a Villámmal, a Csodanővel, a régi Pókemberes, Batman-es projektekkel.

Prophet 2012.01.16. 23:29:58

Az új X-men film (Kezdetek?) Magneto nácivadászatáig volt izgalmas. Az argentin kocsmában véget is ért az izgalom - elpuhult.
süti beállítások módosítása