Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Új képek Az Éhezők Viadalából

2012.02.01. 12:00 :: Zanphagras

Az Éhezők Viadala közeleg! A Suzanne Collins regényéből készült disztópia-sci-fi egy élőszereplős túlélőshow-ról, az Éhezők Viadaláról szól, ahova a diktatúra által elnyomott körzetekből sorsolnak ki gyerekeket vérre menő küzdelemre, ezzel emlékeztetve a leigázottakat arra, hogy bármit megtehetnek velük, bármit elvehetnek tőlük...

Ebbe a viadalba kerül be az ifjú, 16 éves lány, Katniss Everdeen, aki kisorsolt húga helyett jelentkezik, hogy megmentse a biztos haláltól - helyette ő néz farkasszemet a pusztulással. A Viadalban minden körzetből 2-2 gyerek (egy fiú és egy lány vesz részt), és bizarr, kegyetlen módon valóságshowként sugározzák szerte a diktatórikus országban, az Észak-Amerika romjain létrejött Panemben, hogy mindenki lássa, nincs értelme ellenállni a Kapitólium hatalmának (maga az egész Viadal egy régi lázadás megtorlásaként indult, amit a körzetek indítottak a zsarnokok ellen).

Katniss esélyeit a túlélésre tovább rontja az is, hogy egyes körzetek kimondottan a viadalra kiskoruktól képeznek gyerekeket, a győztes körzete ugyanis extra élelemadaghoz jut. Így a Viadalon jól kiképzett, gyilkolásra nevelt harcosok csapnak össze gyakran alig 12-13 éves kislányokkal, miközben az egész ország ezt nézi a tv-ben...

A kellően kiábrándító, sötét jövőkép nem az első ilyen jellegű írás: az 1999-ben megjelent Battle Royale (és a belőle készült anime, manga, film, sorozat, stb. stb.) már foglalkozott a témával, de más szemszögből, mint Az Éhezők Viadala. Ahogyan a Battle Royale, úgy Suzanne Collins regénye is hatalmas rajongótábort szerzett nagyon rövid idő alatt: a trilógiává bővített széria több, mint 65 millió példányban kelt el eddig - pedig az első rész 2008-ban jelent csak meg...

Szerencsére a marketingesek nem hagynak minket kedvcsinálók nélkül, most két új képet adtak közre. Az elsőn Katniss látható a halálos sorsolásra várók gyűrűjében (nagy képért katt ide):

Alább pedig a már "boldog" kiválasztotti pozíciójában ünnepelt valóságshow-hős Katnisst láthatjuk, interjú közben (nagy képért katt ide):

Ha még valaki nem látta volna, íme a film trailere:

Valljuk be, Jennifer Lawrence-nek nagyon jól áll ez a szerep! Persze, a tavalyi év óriási pofonjai (igen, kedves Álomháború, Negyedik és Pap, pont rátok gondolunk) után óvatosan nyilatkozunk, az minden esetre biztos, hogy ebben a filmben megvan a potenciál, hogy mind akció, mind sci-fi téren jó kis alkotás süljön ki belőle.

Az Éhezők Viadala március 23-án érkezik a mozikba, addig pedig még bőven van idő az egyébként elég izgalmas könyv elolvasására.

geektyrant nyomán

2 komment · 1 trackback

Címkék: film

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr604042624

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Fecsegőposzáta 2012.02.01. 15:40:26

Karácsonyra jópár könyvet kaptam, ezek jelentős része – nem meglepő módon – science fiction, ámde érdekes módon mégsem ezek egyikét olvastam mostanában, hanem egy másik, egész meglepő irányból érkezett sci-fit. Ugyanis Anna (a kisebbik lán...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gukker 2012.02.02. 09:18:56

Akkor most jól látom, hogy ez egy Battle Royale parafrázis?

Nearaa 2012.02.02. 21:31:00

Gukker: Az. A pofátlan fajtából. :D
süti beállítások módosítása