Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Alan Moore szerint a Before Watchmen "gonosz"

2012.02.08. 06:00 :: Petrus Becius

Na igen. Meg sem kellene lepődnünk azon, hogy Alan Moore fel van háborodva, hogy az új Watchmen-projekt az ő beleegyezése és részvétele nélkül fog megtörténni. Ugyanakkor felmerült az is, hogy bezzeg Moore nem nyafogott, amikor a League of Extraordinary Gentlemenhez maga használt fel klasszikus irodalmi karaktereket! Mr. Moore-nak vajon van logikus magyarázata arra, hogy van különbség az általa elkövetett "lopás" és a DC által elkövetendő "gaztett" között?

 

Ez a bizonyos magyarázat már meg is született, méghozzá egy exkluzív webchat formájában. Ebben fejtette ki minden idők legnagyobb képregénymágusa és írója, hogy a League-ben elkövetett karakter lopása miért is van rendben, míg a Before Watchmen miért a Sátán műve. "Az irodalom világában ez teljesen rendben van. Nevezhetjük ezt szőrszálhasogatásnak, de én nem készítettem adaptációt. Nem vettem át teljesen a Drakulát vagy a Salamon Király Kincsét. Csak loptam belőlük." "Ezek a karakterek évszázadokon keresztül megállták a helyüket, így én is egy nagyszerű irodalmi hagyomány részének érezhettem magam."

Őszintén szólva, bármennyire is nem ellenkezünk a DC tervei ellen (vagy éppen ellenkezőleg, rühelljük ezt az egészet), ki kell mondanunk: Alan Moore válasza átgondolt, nem egy rémes picsogás, amitől végleg falramásznánk. Moore egyébként sem fog nagyon ráérni "picsogni" a Before Watchmen miatt, hiszen éppen egy sajátságos folytatásán dolgozik A szövetségnek, amit már alig várok. És igen. Az biztosan menőbb lesz, mint a Before Watchmen.

via Blastr

1 komment

Címkék: irodalom képregény

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr534074686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

solymosgyu 2012.02.08. 16:09:13

Kérdés:mi értelme van?
süti beállítások módosítása