Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

China Miéville: Dial H

2012.06.20. 06:00 :: renter

DIAL-H.png

China Miéville, a weird fiction brit úttörője a DC Comics amerikai képregénymogul égisze alatt lehel új életet egy rég elfeledett sorozatba.

A DC tavaly nagy erőket fektetett be sorozatainak megújításába, így nem meglepő, hogy egy elismert fantasztikus szerzőt is sikerült leigazolniuk. Miéville direkt egy kevésbé ismert sorozatot választott képregényes debütálásához. A Dial H for HERO eredetileg a 60-as években indult útjára, de a komolyabb olvasóközönséget nem tudott megmozgatni, hamar eltűnt a süllyesztőben. (Bár voltak sikertelen próbálkozások a felélesztésére, legutoljára 2003-ban.) A történet középpontjában egy rejtélyes tárcsa állt, amelyen ha épp aktuális tulajdonosa betekerte a H-E-R-O szót, rövid időre szuperhőssé változhatott véletlenszerű képességekkel.

Joe Haldeman: Örök Háború


Miéville új sorozatában a tárcsa egy tárcsás utcai telefon, ami már önmagában is különösen hat napjainkban. A főhős pedig egy elhízott, nikotinfüggő vesztes, aki egy utcai banda elöl menekül be a fülkébe, és tárcsázza be véletlenül a kombinációt. Innentől válhat világossá, hogy China miért is vállalta be a sorozatot, ugyanis hősünk egyre meghökkentőbb alakokat ölt. Az eddig megjelent két számban Miéville már vagy egy tucat bizarrabbnál bizarrabb egyszer használatos szuperfickót vonultatott fel. A langaléta Boy Chimney, aki toronymagas keménykalapjából szmogot áraszt, vagy Shamanticore, a félig oroszlán félig skorpió varázsló már önmagában megérdemelne egy saját képregénysorozatot. A sorozat semmikép sem mondható hagyományos szuperhős tucatterméknek és erős kezdés arra utal, hogy Miéville a képregények világában is szép jövő elé néz.

 

dialhfinch.JPG

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló képregény china miéville

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr984598038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása