Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Arkana újra felbukkant

2010.03.18. 12:03 :: SFblog

Az Elsüllyedt világok (Les Mondes engloutis) című rajzfilmsorozat, bár nem számít újdonságnak és nem is animációs film, érdemes róla beszélni. Gyerekként én is kedveltem majd mikor kb 10 évvel után újra láttam egy részt, rájöttem, hogy most is ugyanolyan élvezhető, csak most már értem a mondanivalóját és a történetét is.

A francia mesét 1985. és 1987. között vetítették először, hazánkba pedig 1990-ben jutott el, majd a tavalyi év során jelent meg a második évad dvd-n. Az elmúlt 25 év alatt pedig huszonhat országot hódított meg.
Most lássuk a történetet: A Földön két civilizáció él anélkül, hogy tudnának egymás létezéséről. Ez az állapot addig marad fenn, amíg a Föld felszínén élők közül két ember – Bob és Rebeca – fel nem fedezi a földalatti népet egy barlangban. Ezek az emberek komoly problémákkal néznek szembe, mivel a mesterséges nap, ami az életet biztosítja számukra, kihunyni készül és ez népük és kultúrájuk végét jelentené. Úgy határoznak, hogy követet küldenek a felszínre, hogy megoldást találjon. Arkana a követ, megkéri új barátait, hogy segítsenek. Ezután Shag-shag, az élő űrhajó, Spartakus, a vándor, Bikk és Bakk, Rebeca és Bob közösen kelnek útra, hogy megmentsék a föld alatti társadalmat. Természetesen nem mehet minden simán…a kalózok mind az 52 rész során akadályozzák őket küldetésükben, mivel meg akarják szerezni a csapat űrhajóját.

Dot_hugi

Szólj hozzá!

Címkék: retro

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr191849383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása