Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Még a kis hableány is örülne ennek a háznak

2010.03.25. 11:01 :: SFblog

A Nautilus

 

Ezt a kagylóház formájú otthont 2006-ban fejezték be Mexikó városban, Mexikóban. A kőlépcsők a bejárati ajtóig vezetnek fel, ami tökéletesen beleolvad a mozaikokból kialakított homlokzatba.

A tervező, Javier Sensonian önmagát bio-építésznek nevezi, mivel különböző élőlények formáit követi épületei készítésekor. Épített már kígyó- és bálnaformájú házakat is. A Nautilus elnevezést Jules Verne regénye nyomán kapta az épület, mivel Némó kapitány tengeralattjárójához hasonlít. A Nautilust úgy alakították ki, hogy egy rákféle páncéljára hasonlítson, üreges belsejét pedig különböző növényekkel és kis fákkal töltötték meg. Koliopoulos azt mondta: „Nem szokványos, hogy valaki ilyen esztétikai szempontból építse fel a házát. Azonban elkell ismerni, hogy nagyon felvilágosult gondolkodásra vall egy ilyen építmény és mi is tanulhatunk belőle.”

popularmechanics.com

Szólj hozzá!

Címkék: tudomány

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr941867301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása