Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Buzz Lightyear járt először a Holdon

2010.03.29. 10:43 :: SFblog

Ha Angliában megkérdeznénk egy gyereket arról, hogy ki járt először a Holdon, nagy valószínűséggel azt a választ kapnánk, hogy Buzz Lightyear. Ez a karakter a Toy Story – Játékháború című animációs filmből lehet ismerős.

    Angliában, a The London Telegraph tette közzé, annak a felmérésnek az eredményét, amelyet a National Science and Engineering Week készített. 1000 általános- és középiskolás diákot kérdeztek meg arról, hogy ki járt először a Holdon. Tízből egy azt válaszolta, hogy Buzz Lightyear. Ha jó szándékkal nézzük meg a válaszokat, azt is mondhatjuk, hogy Buzz Lightyear-t összekeverték Buzz Aldrinnal, aki másodikként járt a Holdon Neil Armstrong után.


    De ezen kívül is keletkeztek érdekes válaszok, amelyek rendszeresen fel-felbukkantak a válaszok között. Ilyenek voltak: Sir Richard Branson, Lance Armstrong (biciklista) és a Star Wars hőse, Luke Skywalker is. Dr. Pam Waddell csak annyit mondott a felmérés eredményeiről: „Bár néhány felvetés megmosolyogtatja az embert, arra is ráébreszt minket, hogy a mai gyerekek jobban ismerik a sztárokat, mint a tudományos hősöket.”

scifiwire.com

Szólj hozzá!

Címkék: tudomány

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr521876756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása