Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Kerekeken az űrben

2010.04.14. 15:19 :: SFblog

A robotkutatás egyre inkább fejlődik, a tudósok már egyre több olyan robotot készítenek, amelyek emberszerű alakot kapnak. Viszont most eljött az ideje, hogy egy emberkinézetű robotot küldjenek az űrbe, hogy segítse az űrhajósokat a Nemzetközi Űrállomáson. Robonaut 2-t (más néven R2) a NASA és a General Motors teremtette meg közös erővel. Céljuk az, hogy a gép segítse az űrben dolgozó emberek kutatásait. Mielőtt azonban első űrsétáját megtenné, még alkotóinak tesztelni kell, hogyan viselkedik a súlytalanság állapotában.

Robonaut 2 egy körülbelül 136 kg-os robot, melynek karjai tökéletesen mozognak, az emberéhez hasonlóan. Egyetlen problémája lehet az űrben, hogy nem lábakkal kell közlekednie, hanem kerekekkel, amelyek megnehezítik a haladását.

Ha minden a tervek szerint halad, Robonaut 2 szeptemberben eljuthat az űrállomásra, a Discovery űrhajó fedélzetén.

dvice.com

 

Szólj hozzá!

Címkék: tudomány

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr471920872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása