Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Újra Lynch hangulatba kerülhetünk

2010.04.16. 12:02 :: SFblog

Úgy hírlik, hogy a 2001-es Mulholland Drive (A sötétség útja) című francia-amerikai thrillernek lesz második része. A PopcornBiz-nek adott interjúban Laura Harring (a filmbeli Rita) elárulta, hogy az első rész rendezője, David Lynch tervezi a film folytatását.


Vannak arra utaló jelek, hogy Lynch (aki nemrég ünnepelte  sikeres TV-showjának, a Twin Peaks-nek a 20. évforulóját) transzcendentális elmélkedés iránti szeretete megmutatkozik majd a filmben. A Mulholland Drive televíziós sorozatnak indult, úgy, mint korábban a Twin Peaks. A sorozatos heti televíziós megmérettetésre azonban Lynch izgalmas film noir-t ötölt ki, amely erotikus thriller, börleszkbe hajló tragikomédia, melodramatikus love story, szimbolikus ars poetica, szarkasztikus társadalomkritika , SF és pszicho-horror is egyben. Hamisítatlan Lynch-mix tehát, ami sajnos nem egészen TV kompatibilis. Aztán a vágóasztalon rejtélyes puzzle-t rakott össze, amelynek megoldásához az összes motívumgazdag epizódra emlékezni kell(ene). A pilot persze megbukott, de aztán mozifilm lett belőle, kicsit kibővítve (Kíváncsi vagyok, ki hogyan jutalamzná ezért a tisztelt döntnököt, aki miatt nem lett belőle sorozat).

Az új filmmel kapcsolatban azonban még semmi sem biztos: hogy fog továbbszövődni a történetet, kikkel fog a rendező együttműködni, megéri-e egyáltalán egy második részt forgatni. Mindenesetre érdemes fiigyelnünk a Cannes-ban 2001-ben legjobb rendező kategóriában nyert film folytatásáról szóló híreket, mert még okozhatnak meglepetéseket.

The Playlist

Szólj hozzá!

Címkék: film

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr221926505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása