Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Segítség! Kockát nevelek!

2010.04.16. 12:00 :: SFblog

A gyerekek a világ digitális úttörői. Ez részben azért lehetséges, mert az új nemzedék már nem fél a technológiától, másrészt értékes éveket spórolnak meg azzal, hogy szükségtelen különböző „hogyan használjuk a számítógépünket”- tanfolyamokon részt venniük. A Kaiser Family Foundation nemrég kocsátott  ki egy átfogó felmérést a mai fiatalok médiahasználatáról. A több mint 2000 család bevonásával készült kutatás célja, hogy feltérképezze a 8 és 18 év közötti gyerekek médiaszokásait: mit néznek, milyen számítógépes játékokkal játszanak, milyen programokat használnak. Az eredmény megdöbbentő: a  felmérésben részt vevő háztartások háromnegyedében a TV étkezések alatt is megy, 75%-ban akkor is, hogyha senki nem nézi a műsort. A gyerekek több mint 70%-ának saját televíziója van a hálószobájában, így szülői felügyelet nélkül annyit és azt néz, amit csak akar. Csupán a családok harmadában van szabályozva, ill. valamilyen feltételhez kötve a gyerek médiahasználata. Nem meglepő: természetesen ott a legmagasabb a televízió és számítógép előtt töltött órák száma, ahol azok állandóan be vannak kapcsolva, és használatukat nem korlátozzák szabályok. 


Amerikai kutatók szerint árt a gyerekek agyi- és beszédfejlődésének, ha a lakásban állandóan szól a televízió, mert csökkenti a hallott és használt szavak számát. Márpedig az átlag gyerek (ha ébren van) fogyaszt. Be van kapcsolva a számítógép, villog a tévé, rosszabb esetben mindkettő. Sajnos a szülők sem járnak elől jó példával. Munka után első útjuk a kapcsolóhoz vezet. Egyre gyakoribb, hogy elfoglaltságukban az egyszerűbb megoldást választva a gyerek nevelését a televízióra bízzák. Ennek köszönhetően a fiatalok körében nő a függők száma. A felmérés részletes eredményei katt után olvashatóak alant:

Business Insider

Szólj hozzá!

Címkék: tudomány

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr431923628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása