Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Hawking nem szereti az idegeneket

2010.04.28. 16:03 :: SFblog

Stephen Hawking szinte teljesen biztos abban, hogy a földönkívüliek léteznek. Véleménye azonban merőben eltér a megszokottól. Szerinte, az emberiségnek nem keresnie kellene a kapcsolatot az űrlényekkel, hanem  mindent megtenni annak érdekében, hogy elkerülje azt.

A Discovery csatornán májusban indul a dokumentum sorozata, melyben a világ vezető tudósaival fog együtt dolgozni. Kutatásaik során az univerzum nagy titkaira keresik majd a választ. Hawking szerint az emberiségen kívül is van élet, ezt pedig rendkívül egyszerűen magyarázza. „Több száz galaxis van a világon, melyek csillagokat és bolygókat is tartalmaznak egyaránt. Egy ekkora helyen, hogy képzelhetné bárki is azt, hogy csak a Földön van élet.” Hawking még azt is megkockáztatja, hogy nem csak bolygókon, hanem két bolygó között, egy űrállomás szerűségen is élnek ufo-k.

Továbbá Hawking azt is elmondta, hogy számításai szerint az a legvalószínűbb, hogy olyan lények élnek az űr más pontjain, mint amilyenek a Földön is éltek több milliárd éven keresztül. Sorozatában bemutat különböző gyíkszerű ragadozókat és kétlábú növényevőket is. Egy másik részben fluoreszkáló vízi lényeket vizsgál, majd zátonyokat alakít ki, és eljegesedést is szimulál.

Hawking azt is el tudja képzelni, hogy az idegenek egy napon megrohanják a Földet az itt található nyersanyagokért. Lehet, hogy a fejlettebb űrlények az anyabolygójuk természeti kincseit már teljesen kimerítették, ezért nomád életmódra kényszerültek és a környező bolygókat rabolják ki. Ezt azzal támasztaná alá, hogy mi lett velünk emberekkel is, minél jobban fejlődünk, annál kegyetlenebbé válunk, és mindezt csak a nyersanyagokért.

A 68 éves mozgássérült Hawkingnak nagy elismerést hozott ez a dokumentumfilm-sorozat. A Discovery producere azt nyilatkozta, hogy  olyan tudományos műsort szeretnének, ami szórakoztató is egyben.

timesonline

3 komment

Címkék: sorozat tudomány

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr391959511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tizer · http://ebredjra.blog.hu/ 2010.08.11. 22:57:51

"Több száz galaxis"? Ekkora badarságot csak nem mondott. Vagy az egész cikk ennyire ződ?

2010.08.12. 00:25:05

Szó, mi szó, ha magunkból indulunk ki, akkor valószínűleg nem sok esélyünk lenne a túlélésre, ha találkoznánk egy nálunk fejlettebb civilizációval.

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2010.08.12. 09:26:58

Miért használják az emberek az ufo szót az ufonauta helyett?
süti beállítások módosítása