Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

A japánok robotot küldenek a Holdra

2010.04.29. 14:31 :: SFblog

Japánról mindenki tudja, hogy mennyire szereti a robotokat. A múlt évben a japán kormány bejelentette, hogy 2020-ig felküld egy robotot a Holdra.

Tegnap, Osaka központjában a SOHLA (Space Oriented Higashiosaka Leading Association) bejelentette, hogy ők egy egyszerűbb módszerrel, 2015-re feljuttatnak egy robotot a Holdra.

A társaság hat magánvállalatból áll, melyeknek van némi összeköttetése a kormány űrkutatási-intézetével is. Állításuk szerint 10,5 millió dollárból működőképessé tehetik a projektet. A SOHLA azzal kampányol önmaga mellett, hogy ők állították pályára a Maido-1 nevű műholdat is tavaly.

 

A beruházás pozitívan hatna mindenkire, mivel a költségek megtérülnének a helyi gazdálkodás fejlődéséből. A holdrobotot Maido-kunnak nevezik és elsődleges feladatai között szerepel, hogy felderítse a természeti erőforrásokat (mivel Japán természeti erőforrásokban szegény) illetve, hogy kitűzze a Japán zászlót a Holdra annak jeléül, hogy Japán az első, és uralkodó a robottechnológiában

crunchgear.com

 

Szólj hozzá!

Címkék: tudomány

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr161962012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása