Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Elhunyt Frank Frazetta, a Conan illusztrátora

2010.05.11. 15:06 :: SFblog

Frank Frazetta, a híres illusztrátor 2010. május 10-én (hétfőn) hunyt el. A 82 éves művész vasárnap még együtt ünnepelt a családjával, de a vacsora közben rosszul lett, azonnal kórházba szállították agyvérzés gyanújával, de már nem tudták megmenteni.


Az amerikai származású művész főként sci-fi és fantasy témákban készített olajfestményeket. Frazetta gyermekként is előszeretettel rajzolt és készített képregényeket, 16 évesen már több képregénynek (EC és DC Comics) készített rajzokat, később pedig a Playboyba is készített illusztrációkat. Jellemző volt stílusára, hogy élénk színeket használt és egy olyan saját világot teremtett, ahol a nagyszabású hősök még kardokkal és csatabárdokkal küzdöttek a bestiákkal, hogy megmentsék a bajba jutott hölgyeket.

Híresebb munkái között szerepel az 1965-ös What’s new pussycat? (Mi újság cicamica?) című film plakátja. De meg kell említeni a Conan a barbár és a Tarzan könyvek borítóterveit is, melyeket szintén neki köszönhetünk. Művei között szerepelnek továbbá heavy metal albumborítók is, például a Molly Hatchet’s “Flirtin’ With Disaster”. Novemberben még olyan híreket hallhattunk róla, hogy egy Conanről szóló, puhafedeles könyvet egy millió dollárért vett meg egy gyűjtő, csak azért, mert Frazetta készítette el a borítót. 1983-ban a ’Fire and Ice’ című filmben segédkezett a karakterek elkészítésében, majd 2005-ben kiadtak egy limitált példányszámú dvd-t, melynek címe: Frazetta: Painting With Fire (Frazetta: Festés tűzzel). 


További hasonló fotók a(z) InterGalaktika oldalain.

Chelloveck

scifiwire.com

artsbeat.com

Szólj hozzá!

Címkék: retro

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr941992544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása