Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Nemsokára érkezik PKD regényének előzménye iPad-re

2010.05.13. 11:00 :: SFblog

Majdnem harminc év telt el azóta, hogy Ridley Scott elkészítette a Szárnyas fejvadászt Philip K. Dick Álmodnak-e az androidok elektromos bárányokkal? című regénye alapján, most pedig a könyv által inspirált előzmény megjelenése várható képregény formátumban, no de nem csak nyomtatásban, hanem iPad-re is.

 

 Az Álmodnak-e az androidok elektromos bárányokkal? Porból porrá (Do Androids Dream of Electric Sheep?: Dust to Dust) címre keresztelt mű a Föld első droidvadászának történeteit fogja feldolgozni, s megjelenése műjus 26-ára várható. A történetért az I Zombie feltörekvő szerzője, Chris Roberson a felelős, míg a rajzok a lengyelországi Robert Adler keze munkáját dicsérik.

 

Roberson elmondása szerint a képregényt négy választható borítóval kínálják (köztük Trevor Hairsine-ét 1. kép), s hűen követni fogja Dick 1968-as klasszikusának főbb motívumait. „Számos utalás található a Végső Világháborúra  amely azért a radioaktív porért felelős amely majdnem minden állati életet kipusztított és terméketlenné tette az emberiséget” – válaszolta egy emailben a wired.com kérdéseire.


„Történetünk közvetlenül a háború után játszódik, amikor a lakosság már minden erejével az állatvilág tényleges kipusztulása ellen küzd, miközben a földönkívüli kolóniák egyre több embert csábítanak el, s az eredetileg harctéren bevetendő androidokat elkezdik gyarmati munkaerőként alkalmazni.”

 

A türelmetlen rajongók akár már most megtekinthetik az iPad-en, iPhone-on és iPod Touch-on hozzáférhető 8 oldalas kivonatot, s a  comiXology és Boom Studios által fejlesztett Dust to Dust alkalmazással kedvezményt kapunk a nyomtatásban megjelentő változat megvásárlásakor.

Az első szám Charlie Victort, az androidvadászt követi nyomon, aki amolyan elődjének tekinthető a Szárnyas Fejvadászban megismert Rick Deckard-nak (Harrison Ford).


„A regényben olvasott, Rick Deckard által használt kifinomult nyomkövető mechanizmusokat ekkor még nem fejlesztették ki, így hát Victor kénytelen furcsa partnerével, Malcolm Reed-del dolgozni. Reed a háború előtt érzelmi rendellenességben szenvedő skizofrén volt, aki nem volt képes átélni saját érzelmeit és megérteni másokét. A radioaktív por azonban agyában olyan elváltozásokat okozott, amelyek valamiféle érzelmi csomó létrejöttét eredményezték, amivel képessé vált a körülötte lévők érzelmeinek érzékelésére. Mivel az androidoknak nincsenek önálló érzéseik, Reed dolga kiválogatni azokat a tömegből, akiktől nem érkeznek emóciókra utaló jelek. Victor ekkor „lecsendesíti” a leleplezett androidokat.”

Roberson különösen érdekelt volt annak az átmeneti időszaknak a megírásában, amely alatt az emberek végeredményében szabad utat engedtek az androidok uralmának.

„Mindig is izgalmasnak találtam az android-azonosító technikák kialakulásának, s a merceri vallás létrejöttének körülményeit, s  azt az időszakot amikor az androidok első modelljei kezdtek el lázadni a fennálló rendszer ellen. Egyszerűen kíváncsi voltam, hogy milyen más történetek mesélhetőek el ebben a világban.”

Habár a Dick-alapítvány jóváhagyta az előzményt, Roberson ettől függetlenül továbbra is aggódik a nagyra becsült sci-fi történet kiterjesztésének fogadtatásáért.

„Dick óriási hatással volt a science-fictionre, mind nyomtatásban, mind pedig a filmvásznon, így őszintén: az volt az egyik legfőbb motivációm, hogy a történetem ne kapcsolódjon közvetlenül PKD karaktereihez. Túlságosan is ijesztő kihívás lett volna. Azzal, hogy teljesen új karaktereket vonultatunk fel teljesen más időszakban, csupán egy igen kis részét bővítjük ki az eredeti történeti háttérnek.” - nyilatkozta Roberson.

wired


 Bob

7 komment

Címkék: irodalom

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr851998422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

armitage 2010.05.13. 21:20:34

Loofast, nehogy már :)

dover 2010.05.13. 23:09:29

haha..
Apple terméken nem lehet más platformot reklámozni..
nemost csak a cikkben hányszor hangzik el az "android" szó?
meg lesz ez fúrva :D

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2010.05.14. 00:00:49

Azonnal jöjjön velem, bitte!
...
You got the wrong guy, pal!
Lowfast, nehogymá, te vagy a blade...blade runner.

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2010.05.14. 01:22:20

Na, ebből is szórakoztató, hosszú távon biztos szórakozást nyújtó (muhaha) rétes sorozat lesz?

JohnHenry 2010.05.14. 09:09:08

"malcom reed"? hát ez majdnem "malcolm reed" (enterprise nx01). még jó, hogy nem luke skywalker.

egyébként meg tökunalom már ez az előzménytenger.

SFblog · http://sf.blog.hu 2010.05.14. 10:07:24

@JohnHenry: Természetesen Malcolm, javítva :)
süti beállítások módosítása